22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Süs havuzu buz pisti oldu

Erzurum'da şehrin ortasındaki süs havuzu, buz pateni pistine dönüştürüldü. Dondurucu soğukta gerçekleştirilen buz pateni gösterisini vatandaşlar ilgiyle izledi.

Havuzbaşı semtinde bulunan ve buz pateni pistine dönüştürülen havuzda gösteri yapan buz pateni antrenörü Eren İlter, izleyenlerden yoğun ilgi görüyor. Gece hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düşmesi sebebiyle donan süs havuzunu değerlendiren İtler, sabahın erken saatlerinde buzun üzerinde kayıyor. Kayarken çay taşıyan, buz üstünde yatan ve omuzda çocuk taşıyan Eren İlter'in akrobatik gösterisi büyük alkış alıyor. İlter ve öğrencilerine izleyenler destek verirken, buz pateni yapmak isteyenlere de kayma dersi veriliyor.

Kışın Palandöken Dağı'ndaki tesislerde yerli ve yabancı turistlere buz pateni öğreten Eren İlter, "Erzurum'un caddelerinde 1946'dan 1960'lı yıllara kadar yoğun şekilde paten yapılırdı. Evlerinden çıkan gençler, okullarına ya da işyerlerine paten yaparak giderlerdi. Zaman içinde azalsa da paten yaparak kentte dolaşan gençler hep oldu. Şimdi tekrar aynı havayı yakalamak için büyük şehir belediyesinden havuzu kullanmak için izin aldık. Bundan böyle geceleri havuzu sulayacak, gündüzleri kayacağız. Her geçen gün öğrenci sayısı artacak ve yakın bir gelecekte kayanların çokluğu yüzünden koca havuzda adım atılacak yer kalmayacak. Erzurumlu gençleri, Atatürk Üniversitesi öğrencilerini havuzda buz pateni yapmaya davet ediyorum'' şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 13:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?