18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Susurluk kazası hakiminin acı sonu

Türkiye’yi sarsan ve "Derin Devlet" ilişkilerini ortaya koyan Susurluk Kazası’nın ardından ilk sorguları yapan ve kamyon şöförünü tutuklayan hakim Mustafa Çete (38) öldü. Sabah gazetesinin haberinde, Çete’nin Bingöl Ağır Ceza Hakimi olarak görev yaparken, geçtiğimiz hafta ruhsatlı tabancasıyla başına iki kurşun sıkarak intihar ettiği bildirildi.

Haberi alıntılayarak aktarıyoruz:

15 milyar lira nafaka ve 10 milyar lira kredi kartı borcu olduğu öğrenilen genç hâkimin, evine icra geleceği gün hayatına son verdiği ortaya çıktı. Afyon’da komşu çocukları olan Mustafa Çete ile Hatice Helvacı, 11 sene önce evlendi. İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitiren Çete’nin ilk görev yeri Susurluk oldu. İlk çocukları burada dünyaya geldi. 3 Kasım 1996’da Susurluk’ta meydana gelen ünlü kazanın dosyası Çete’nin önüne geldi. Böylece Çete, Susurluk Davası’na bakan ilk hakim ünvanını kazandı.

25 MİLYAR BORCU VARDI

Çete’nin tayini 1998 yılında Mardin Savur’a çıktı. İkinci bebekleri Çağlayan Savur da burada dünyaya geldi. İki yıl sonra da Niğde’ye bağlı Altınhisar ilçesine tayinleri çıktı. Bu arada Çete’nin eşiyle arası açıldı. Eşinin internette chat yaparken bir kadınla tanıştığını iddiaeden Hatice Helvacı, çocuklarını da yanına alarak Denizli’deki ailesine sığındı. Çift geçtiğimiz yıl ekim ayında boşandı. Hâkim Mustafa Çete 4 ay önce de Ayşe Aymelek’le evlendi. Mahkeme Çete hakkında 15 milyar lira tazminat ve 375 milyon lira nafaka ödemesini kararlaştırdı.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Çete’nin 10 milyar da kredi kartı borcu vardı. Bunu bankadan 10 milyar lira para çekerek kapattı. Toplam borcu 25 milyar lirayı bulan Çete, son 5 aydır sadece aylık 375 milyon liralık nafakayı ve bankaya olan borcunu ödeyebildi. Ancak 1 milyar 350 milyon lira maaş alan Çete, 15 milyarlık tazminat ve son iki aylık nafakayı ödeyemeyince ayrıldığı eşinin avukatı tarafından icraya verildi.

Bu arada tayini Bingöl’e çıkan Çete, 18 Ekim 2004 günü henüz icra memuru eve gelmeden eşi Ayşe Aymelek’in gözleri önünde hayatına son verdi. Genç hakimin üzerinden 15 milyon lira para çıktı.
SABAH GAZETESİ
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 11:42:28
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 11:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?