18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Suudi Arabistan'da 7 kişi öldürüldü

Suudi Arabistan polisi, başkent Riyad’ın merkezinde iki araca yerleştirilen bombaların patlaması sonrası, yedi kişiyi öldürdüklerini açıkladı. Güvenlik güçleri, evlerine baskın düzenleyerek öldürdükleri ve militan olarak nitelendirdikleri bu kişilerin, bombalı saldırıların arkasında olabileceğini düşünüyor.

Riyad’da dün ilk olarak, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yakınında bir patlama meydana gelmişti. Binaya yapılması planlanan baskının başarısız olması sonrası meydana gelen patlamada, en az bir kişinin öldüğü bildirilmiş, olay çevrede hasara yol açmıştı.

İkinci bombanın patladığı yer ise güvenlik güçlerince kullanılan bir merkez yakınlarıydı. Merkeze düzenlenen intihar saldırısında dört kişi yaralanmıştı. Dünkü operasyon öncesi ise Suudi güvenlik güçleri yine Riyad’da silahlı bir kişiyi öldürmüştü. Bu kişi, son iki gün içinde, militan olduğu şüphesiyle öldürülen ikinci kişiydi.

El Kaide örgütü lideri Usame Bin Ladin, pazartesi günü yayımlanan bir bantta destekçilerine, Suudi Arabistan hükümetine karşı ayaklanmaları çağrısı yapmıştı. Ülkede ay başında Cidde’de de militanlar Amerikan Konsolosluğu’nu basmış, çıkan çatışmada dördü militan, dokuz kişi ölmüştü.

BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:24:40
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 13:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?