18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

T.C'nin Milli Eğitim Bakanı: Ben kimsenin kucağına oturmam

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Yasa Tasarısı`nın geri çekilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ``Ben kimsenin kucağına oturmam`` dedi. Çelik, NTV`de katıldığı bir programda TBMM`ye sunulan YÖK Yasa Tasarısı`nın ortaya çıkardığı tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tasarı`nın Tevhid-i Tedrisat Kanunu`na aykırı olmadığını ileri süren Bakan Çelik, hükümet olarak Cumhuriyet kazanımlarının korunmasında samimi olduklarını kaydetti. Çelik, ``Laiklik varsa demokrasi vardır. Tevhid-i Tedrisat Kanunu`na sadık kalmak temel görevimizdir`` dedi.

``KUCAĞA OTURMAM``

Tasarının TBMM`de olduğunu anımsatan Çelik, geri çekilmesinin söz konusu olmadığını yineledi. YÖK ve Üniversitelerarası Kurul`la yeniden çalışmalarının mümkün olmadığını ifade eden Çelik, ``Üniversitelerarası Kurul ile YÖK’e gereken süreyi verdik. Ancak her iki kurumun da gereken hazırlığı zamanında yapamadı. Ben kimsenin kucağına oturmam`` dedi. 1999 yılına kadar katsayı sorunu olmadan isteyen öğrencinin istediği bölümü seçtiğini anımsatan Çelik, ``Şimdi ne oldu da laiklik sorun edilmeye başlandı`` diye konuştu. Yaptıkları düzenlemelerin Avrupa Birliği Müktesebatı`na uygun olduğunu öne süren Çelik, Avrupa ülkelerindeki uygulamalarla hazırladıkları tasarı arasındaki benzerliklerden örnekler verdi.

``SADECE YÖNETİCİLER KARŞI``

YÖK tasarısına 80 bin öğretim elemanının karşı olduğu yönünde iddianın doğru olmadığını savunan Çelik, tasarıyla rektörlerin bazı yetkilerinde kısıtlamalar getirdiklerini bu nedenle tasarıya sadece rektörlerin ve yöneticilerin karşı olduğunu ileri sürdü. Çelik, ``Bize günde yüzlerce mail geliyor öğretim elemanlarından. Bizi kurtarın diye. Biz tasarıyla öğretim elemanlarına konuşma özgürlüğü getiriyoruz. Bu tasarı demokratikleşme için attığımız adımların bir uzantısıdır`` dedi.

``YÖK ESKİ BİR SORUN``

1987 yılından bu yana kurulan tüm hükümetlerin YÖK`ü bir koordinasyon merkezi haline getirmek istediğini ifade eden Çelik, ancak çeşitli ekonomik ve siyasi nedenlerden dolayı bunu başaramadıklarını kaydetti. Çelik, ``Biz Kıbrıs`a el attığımız gibi, Irak`a el attığımız gibi YÖK`e de el atıyoruz. Şu anda istikrarlı bir dönemdeyiz. Bu soruna da el atacağız`` diye konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 18:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?