16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Tabip Üsteğmen dağda unutuldu

Şırnak’ta 2 Aralık’ta yapılan operasyondan sonra Üsteğmen Uluğ’un operasyon bölgesinde unutulduğu ortaya çıktı. Taraf’ın duyurduğu haberde Üsteğmen’in babası, Cumhurbaşkanı Gül’e çağrı yaptı, “Şırnak’ta askeri birlikte sevdiğiniz çocuk torunumdu” dedi.

Taraf gazetesinin haberine göre, Üsteğmen Fatih Uluğ, 2 Aralık’ta yapılan bir operasyondan sonra bölgede unutuldu. Dönüşte helikopterde olmadığı anlaşılan Uluğ, tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Üsteğmen’in babası Ahmet Uluğ, komutanların kendisine “Oğlunuzu arıyoruz, bulacağız” dediğini söyledi ve Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesini istedi.

Komutanların “Oğlunuz firar etmiş olabilir” ifadesi de kullandığını anlatan Baba Uluğ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Şırnak gezisini hatırlatarak, “Oğlumun birliğine gitmiş, torunum Pelinsu’yu kucağına alıp sevmişti. Acaba hatırlar mı” dedi.

Taraf’ın haberini bugün manşetten sürdüren Hürriyet gazetesi de, Üsteğmen’in babasının “Oğlum firar etmiş olamaz, kaçırılmış olabilir” endişesini duyurdu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 19:18:37
Güncelleme :13 Aralık 2007 Perşembe 19:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 62.29.116.xxx Tarih : 13.12.2007 23:40:45

Ateş düştüğü yeri yakar.Ateşin düştüğü yer o kadar çok ki,hepimiz yanıyoruz.Tabip Üsteğmen hemen bulunmalı.Yavrusuna,sevenlerine kavuşmalı. Biz 12 Eylül öncesi gençlik,evrensel değerlere sahip çıkar,tek düşmanımızın yoksulluk ,cahillik,emperyalizm olduğunu bilirdik.Türk,Kürt,laz,Çerkez gibi etnik sözcükler yalnız sevimli halk fıkralarında geçerdi.O güzel gençliği,idam sehpalarında,işkence odalarında,yargısız infazlarda yok ettiler.Onun için de ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNDE bir arpa boyu yol gittik.Gençlerimize yazık oluyor.Çocuklarımızın hiç yoktan öldürülmesiden,ilkel ''kanı yerde kalmayacak''sloganından bıktık.''Çocuklara kıymayın efendiler.''.Aramıza düşmanlık tohumları atmayı bırakın.''Bulutlar adam öldürmeyin.''. Kürt kardeşlerim,her biriniz dünyaya bedelsiniz.Biz Şanlı Çanakkale Savaşı'nı,Şanlı Kurtuluş Savaşını birlikte kazandık.Şimdi hep birlikte yoksulluğa,emperyalizme,onun maşalarına karşı bilgiyle,ilimle,fenle karşı koyalım.Bizi bölenler,çocuklarımızın kanı ile beslenen ülkeler, kendi aralarında büyük birlikler kuruyor.Bizleri ise genlerimize ayıracaklar neredeyse.Anadolu yüzlerce uygarlık yolu.Kim kimin yüzde yüz şu ırktan olduğunu söyleyebilir?hem İnsanlar karıştıkça güzeldir.Parçalanarak,bölünerek bir yere varamayız. Sevmek öldürmekten,ölmeten çok kolay.Çok onurlu,çok güzeldir.Bizi birbirimize kırdıranlar elimizden ekmeğimizi,toprağımızı,çocuklarımızı alıyor. Onlara bu fırsatı vermeyelim.Biz çocuklarımızı istiyoruz beyler.Hemen derhal.