18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tahliye nedeni; delil yetersizliği

Albay Çiçek’le ilgili 2. tutuklama kararının delil yetersizliğinden kaldırıldığı ortaya çıktı

Dosyayı usülden değil esastan inceleyen mahkeme, “Şüphelinin suçları işlediğine dair olgular bulunamadı” denildi.

Albay Dursun Çiçek’in 2. tutukluluk kararını oybirliğiyle kaldıran İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, söz konusu kararı soruşturmanın esasına girerek verdiği ortaya çıktı. Çiçek’in kaçma şüphesi ve delilleri karartma riski bulunmaması gibi usul gerekçeleriyle tutukluluğun kaldırdığı yönündeki haberlerin doğru olmadığı anlaşıldı.

Karara göre, Çiçek, asıl olarak, usul yönünden değil, esas yönünden tahliye edildi. Islak imzalı belge, bu belgenin Çiçek’in eli ürünü olduğuna yönelik Adli Tıp raporu, bu rapor doğrultusunda daha önce ifadesi alınan askerlerin anlatımlarını inceleyen mahkeme, şu karara imza attı: “Şüphelinin üzerine atılı suçların kanuni tanımında yer alan unsurlarının bulunmaması, üzerine atılı suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunmaması, şüphelinin kaçması, saklanması veya kaçacağı şüphesini gösteren somut olguların bulunmaması, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme girişimi bulunmaması, soruşturma sürecindeki davranışları gözönünde bulundurularak şüpheli ve müdafiinin tutuklama kararına karşı yaptıkları itirazın kabulüne, tahliyesine ve derhal serbest bırakılması için müzekkere yazılmasına oybirliğiyle kesin olmak üzere karar verildi.”

Kesin nitelik taşıyor

Kesin nitelikli karara göre, savcıların, Çiçek’in tutuklanması için yeniden talepte bulunabilmek için eldeki deliller dışında mutlaka yeni ve mahkemeyi tatmin edici bir delil bulması gerekecek. Karar, savcılar eldeki delillerle dava açsa bile, mahkemenin Çiçek’i suçsuz bulabileceği şeklinde de yorumlandı. Mahkemenin, bu görüşü, ıslak imzalı belge, bu belgenin Çiçek’in eli ürünü olduğuna yönelik Adli Tıp raporu ve savcılığın diğer tüm delillerini inceleyerek oluşturduğu da öğrenildi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM ÇAKICI IP: 88.240.11.xxx Tarih : 16.11.2009 15:29:39

 AJANS VE MEDYAMIZI TANIYALIM... AA ŞÖYLE GEÇMİŞ ; 

 "Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde önceki gün tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilen Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik'in aynı saatlerde yaptığı itiraz üzerine, İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince tahliyesi kararlaştırılan Çiçek'in, ''delil durumu'', ''kaçma şüphesinin bulunmaması'' ve ''sabit ikametgah sahibi olması'' gerekçeleriyle tahliye edildiği öğrenildi.

DHA 15 KASIM .... "

 “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Emre Sezenler tahliye edildi. Çiçek, KAÇMA ŞÜPHESİ OLMAMASI VE SABİT ADRESİ OLMASI NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ.  Dursun Çiçek tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktı.

TRT HABER

" Dursun Çiçek'in, 'kaçma şüphesinin bulunmaması' ve 'sabit ikametgahı olması' gerekçeleriyle tahliyesine karar verildi. "
 

NTVMSNBC 18:27 TSİ 13 Kasım. 2009 Cuma

- 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' başlıklı belgede ıslak imzası bulunduğu öne sürülen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in, 'DELİL DURUMU', 'KAÇMA ŞÜPHESİNİN BULUNMAMASI' VE 'SABİT İKAMETGAH SAHİBİ OLMASI' GEREKÇELERİYLE TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ. 

BOYUT HABER ( AKP KONTROLLÜ MEDYA SİTESİ )
Albay Çiçek`in neden serbest kaldı?.
“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Emre Sezenler tahliye edildi. Çiçek, KAÇMA ŞÜPHESİ OLMAMASI VE SABİT ADRESİ OLMASI NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ.
 15 kasım - yenişafak " Ağır suçlamaya 'adresi belli' tahliye
Albay Dursun Çiçek'in 'adresi belli' gerekçesiyle tahliye edilmesine hukukçular tepki gösterdi. Çiçek'in 'darbe teşebbüsü' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak'tan tutuklandığına dikkat çeken hukukçular “Islak imza ve ağır suçlamalar nedeniyle tutuklu kalmalıydı” yorumunda birleşti. "

BUNLARI  DUYAN BİRİLERİ HEMEN GEREĞİNİ YAPMIŞLAR.

ÖZGÜR-DER VE MAZLUM-DER MİTİNGİNDEN ... ''Çiçek Serbest, Hukuk Tutuklu''

Özgür-Der ve Mazlumder, Albay Çiçek’in skandal bir kararla serbest bırakılmasını protesto amacıyla dün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi önünde bir protesto eylemi yaptı.

Protesto eyleminde ilk sözü alan Rıdvan Kaya Albay Çiçek’e ilişkin serbest bırakma kararı ile yargı üzerindeki asker gölgesinin tescillendiğini ifade etti. Kaya, halka ve siyasete karşı örgütlenmiş bir cunta yapılanmasına mensup olanların hangi durumda tutuklu kalması gerektiğine dair yargının sürekli darbeciler lehine esnediğine dikkat çekti. İlk tutukluluk haline belgenin orijinali yok denilerek itiraz edildiğini hatırlatan Kaya İKİNCİ TUTUKLULUK HALİNE İSE SABİT İKAMETİ VAR DENİLEREK İTİRAZ EDİLDİĞİNİ VE BU İTİRAZLARIN ERGENEKONCU ÇİÇEK’İN SERBEST KALMASI İÇİN YETERLİ SAYILMASINA dikkat çekti. "

HEPSİ BÖYLE Mİ? TABİİ Kİ HAYIR. MEMLEKETTE HALA ONUN BUNUN ŞAKŞAKÇILIĞINA SOYUNMAYAN MEDYA VAR. İŞTE ONLARDAN  İKİSİ;

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yeni/print.php?hit=19209 

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=93638

BÖYLE VERENLER DE VAR . AMA HERKES DİĞERLERİNE İTİBAR ETMİŞ VE ORTALIĞI VELVELEYE VERMİŞTİ. HATTA BUNU " GENELKURMAY BAŞKANININ İSTİFASINI İSTEMEYE KADAR " GÖTÜRDÜLER. ŞUNU ATLAMAYALIM. EĞER TÜRKİYE'DE ORDU YÖNETİMİ DEVRALIYORSA BU MUTLAK " MİLLETİN " İSTEĞİYLEDİR. DEFALARCA İHTİLAL YAPMIŞ ORDU NEDEN HALA " BAŞTACIMIZDIR " SİZCE? ÇÜNKÜ ; ORDU MİLLETTİR, MİLLET ORDUDUR. VE BU ÜLKENİN BU CUMHURİYETİN BU DEVLETİN GERÇEK KURUCU VE SAVUNUCUSU ORDUDUR VE ONUN KAYNAĞI MİLLETTİR!... ORDUYA YAPILANLARI MİLLET MİLLETE YAPILANLARI ORDU KARŞILIKSIZ BIRAKMAMIŞTIR, BIRAKMAYACAKTIR!...