17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Tahrik olan' müdüre 312'den dava

Konya`da kadın öğretmenlerin giyimlerine tepki göstererek ``Öğrenci 15 yaşında, karşısında da tüm hatları belirgin bir kadın. Bana o öğretmen, o öğrenciyi tahrik ediyor gibi geliyor. Baş örtüsünü açacaksın, yırtmaçlıya bir şey demeyeceksin`` diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer`in hakkında TCK`nin 312`nci maddesinde düzenlenen suçu işlediği gerekçesiyle dava açtı.

Eğitim-Sen`den yapılan yazılı açıklamada, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer hakkında, 12 Kasım 2003 tarihinde Selçuklu İmam Hatip Lisesi`nde okul müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda pantolan giyen kadın öğretmenlere yönelik sözleri nedeniyle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu davası açıldığı bildirildi. Sendika`nın, Özer`in ``Öğrenci 15 yaşında, karşısında da tüm hatları belirgin bir kadın. Bana o öğretmen, o öğrenciyi tahrik ediyor gibi geliyor. Baş örtüsünü açacaksın, yırtmaçlıya bir şey demeyeceksin`` sözleri nedeniyle yaptığı suç duyurusu üzerine açılan dava TCK`nın 312`nci maddesinde dayandırıldı. Savcılık iddianamesinde, Müdür Özer`in ``Kadın öğretmenleri ve başörtüsüz öğretmenleri aşaladığı`` görüşüyle TCK`nın 312/1`nci maddesinde düzenlenen ``halkın bir kısmını aşağılamak`` suçunu işlediği yer aldı.

DAVA 11 KASIM`DA

Öte yandan Başsavcılığın Mehmet Özen hakkında açtığı dava Konya 1. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülecek. Davanın ilk duruşması ise 11 Kasım tarihinde yapılacak.

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Elif Akgül, Mehmet Özer`in yargılanacağı davayı yakından takip edeceklerini belirtirken, kadın öğretmenlere yönelik ayrımcılık uygulamalarından vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 17:40:45
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 22:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?