26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Taksim'de Lice protestosu

Taksim Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kalabalık bir grup, Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin birleştiği alanda toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları, Taksim Platformu flamaları ve "Meydanlar halka açılsın" yazılı dövizler bulunan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

Cumhuriyet Anıtı ve Kazancı Yokuşu'ndan itibaren önlem aldığı görülen polisin daha ileriye gitmesine izin vermediği grup üyeleri, bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada, "Türkiye'deki tüm meydanlarda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına son verilmesi, Gezi Parkı başta olmak üzere halkın kullanımına kapalı olan alanların açılması ve Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınanların serbest bırakılması" istendi.

Oturma eylemi ve basın açıklaması yapan kalabalık grubun büyük bir kısmı dağılırken, bir bölümü Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin birleştiği alanda bekleyişini sürdürdü.

Gruptakiler, polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara rağmen slogan atmaya devam etti.

Bunun üzerine The Marmara Oteli'nin yan tarafında ve Kazancı Yokuşu'nun başında bekleyen polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli su kullanmadan, kalkanları yardımıyla gruptakilerin Sıraselviler ve İstiklal caddelerine çekilmelerini sağladı.

Gruptakilerin bir süre sonra tekrar Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin birleştiği alana gelerek slogan atmaya başlaması üzerine polis ekipleri yine "dağılın" uyarısı yaptı.

Gruptakilerin çekilmesini sağlayan polis ekipleri, aralarında kadınların ve yabancı uyrukluların da bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldı.

İstiklal ve Sıraselviler caddelerinde grubun bekleyişi sürüyor.

BDP'li vekiller yürüdü

Öte yandan, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu bir grup, Lice'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüdü.

Önder, Tuncel ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in de aralarında yer aldığı gruptakiler, Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde, Lice'de hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın fotoğrafları ve çeşitli dövizler bulunan gruptakiler, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Caddede bir süre oturma eylemi gerçekleştiren grup adına açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, barışa niyeti olan hiç kimsenin karakol yapmakla zaman harcamayacağını söyledi.

Gruptakiler, Taksim Meydanı'na geldikten sonra dağıldı.  

AA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2013 Pazar 10:35:01
Güncelleme :30 Haziran 2013 Pazar 10:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 77.176.179.xxx Tarih : 30.06.2013 15:12:05

ben bir atatürkcü vede cumhuriyetci olarak benim gibi olan hic kimse bu lice olayina destek vermes  taksim vede gezi parki olaylari  3 veya 5 agac olayi deyil bu bu milliyetcilerin akp hükümetine artik yeter demezidir  sen anit kabire gidenlere gaz su cop kullanirsan  cumhuriyet bayramlari yasaklarsan cumhuriyet bayramlarinda cumhur baskanin kulayi basbakanin burnu diyerlerinin karni agrirda törenlere gitmeslerse  artik bu millette bi dur der sen kürtler istedidiye TC yi kaldirirsan ozaman bi dur düsün  licedeki olay tamamiyle pkk vede asiri kürtlere yapilan eylemdir heralde yapilacak orada türkiye cumhuriyeti topraklari ama acilim adi altinda o bölgelerde pkk kontrolü tamamen ele aldi bu yanlisliktan acilen geri dönüp pkk ile mücadeleye devam edilmelidir bunlar pkk lilar bdp liler ellerinde türk bayraklariyla pkk siloganlari atiyolar bunlar eskiden olduyu gibi yine bizim düsmanimizdirlar