18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Taksim'de ortalık karıştı

Taksim'de eylem yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinden oluşan gruba polis müdahale etti. Öcalan lehine slogan atan grup üyeleri ile sivil polisler birbirine girdi. Çevik kuvvet polisi gruba biber gazı ile müdahale etti.

Taksim'de toplanan BDP'li grup, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı gerekçesiyle açlık grevi yapan mahkumlara destek için eylem yaptı.

Grup adına konuşan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kürt sorununun çözümü sayın Öcalan'dır. Başbakan sayın Öcalan ile görüşmek için zemin oluşturmalıdır" dedi. Bu sırada bir vatandaşın da BDP'li gruba tepki gösterdiği görüldü.

Basın açıklaması ardından dağılmaya başlayan gruptan bazıları Öcalan lehinde slogan attı. Slogan atan eylemcilere sivil polisler müdahale etti. Polisler ile eylemciler tekme tokat birbirine girdi. Araya giren çevik kuvvet polisi de biber gazı ile gruba müdahale etti. Tarbalaşı istikametine kaçmaya başlayan grup üyeleri ile polis arasında ara sokaklarda da kovalamaca yaşandı. Biber gazlı müdahale nedeniyle Tarbalaşı bulvarını adeta gaz bulutu kapladı. 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2012 Pazar 18:23:07
Güncelleme :7 Ekim 2012 Pazar 18:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özdemirin yorumu IP: 95.15.213.xxx Tarih : 7.10.2012 18:38:37

sadece yılanlara sarılmayıp, yanlarında bir de öküz getirseler idi, "hayvan sevgileri sayesinde" (!) biber gazlarından kurtulmuş olurlardı.. (!)...