19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Talabani'den PKK'ya kınama

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani, "Türkiye’ye karşı düzenlenen herhangi bir silahlı eylemin Kürt halkına bir çeşit ihanet etmek olduğunu düşündüklerini" söyledi.

PKK/KONGRA-GEL’in Türk hedeflere yönelik saldırılarını değerlendiren Talabani, "Bizce, Türkiye’ye karşı girişilen herhangi bir silahlı eylem Kürt halkına bir çeşit ihanet etmektir. Bu, Kürtlerin çıkarlarına, demokrasiye ve Türkiye’nin AB sürecine da aykırıdır. Bölgede Türk hükümetine karşı düzenlenen tüm eylemleri açık ve net olarak kınıyoruz." dedi.

Talabani, Amerikan basınında çıkan, "İsrail’in Irak’ın kuzeyinde Kürt komando birimlerini eğittiğine ve bunun İran’a karşı kullanılacağına" ilişkin haberlerin sorulması üzerine, bunların doğru olmadığını söyledi.

"Bunu söyleyenleri, gelip kendi gözleriyle görmeye davet ediyorum. Bu haberler kurmacadır" diye konuşan Talabani, İran ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu savundu.

Talabani, eski DEP milletvekillerinin serbest bırakılmasına ilişkin bir soru üzerine de, bunun ileriye doğru atılmış iyi bir adım olduğunu ifade etti.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 21:29:37
Güncelleme :21 Haziran 2004 Pazartesi 21:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?