18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Talabani'nin seçilmesi Saddam'ı üzdü

Irak Ulusal Meclisi’nde dün yapılan devlet başkanlığı seçimini hücresindeki televizyondan izleyen Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in, ülkenin başına Kürt lider Celal Talabani’nin gelmesinden ’açıkça üzüntü duyduğu’ bildirildi.
İngiliz The Guardian gazetesinin haberinde, "Eski Kürt gerilla komutanı ve Saddam düşmanı olan Celal Talabani, Saddam döneminde olsaydı kuzeydeki kalesinden ancak zincirlenmiş ya da tabuta koyulmuş şekilde ayrılabilirdi, ama dün Bağdat’a zafer ateşiyle geldi" ifadesi kullanıldı.

SADDAM İÇİN ’ONUR KIRICI’ OLDU

Irak İnsan Hakları Bakanı Bahtiyar Emin de Talabani’nin devlet başkanlığına getirilişini izlemek Saddam için ’onur kırıcı’ oldu derken "Üzgün olduğu açıkça görülüyordu. Herşeyin bittiğini fark etti, demokratik süreç başlamıştı ve ülkenin yeni bir devlet başkanı olmuştu" diye konuştu.
Hükümetin demokratik yolla seçilmesine ilişkin görüntülerin Saddam’la birlikte tutuklu bulunan eski Irak yöneticilerinin tutumunu değiştirebileceğini belirten Emin, "Şu an artık geri dönemeyeceklerini biliyorlar, bu nedenle mahkemede daha dürüst davranabilirler" dedi.
..
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 13:19:16
Güncelleme :7 Nisan 2005 Perşembe 13:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?