19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Talat: Annan Planı'nın muhatabı biz değiliz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. Talat, "CTP olarak kurulda UBP’nin bizlere gönderdiği mektubu değerlendirdik. Annan Planı ile soruların muhatabı biz değiliz, bu planı hazırlayandır. Annan Planı’nı kabul edecek ve imzalayacak olan ben ve Eroğlu değil, Türkiye ve Yunanistan’dır" dedi.

"Türkiye ile hazırlayacağımız yeni Kıbrıs politikası ile Kıbrıs sorununu çözmeliyiz" diyen Talat, Pazartesi günü hükümeti kurma çalışmaları kapsamında DP ve BDH ile görüşeceklerini belirtti.
Talat, "Hükümet çalışmalarında çıkmazda değiliz. Kararlılık içinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaman kaybını ortadan kaldırmak için bir çaba içinde olacağız. Mayıs 2004 hedefimizdir. Kendi payımıza düşeni yapacağız. ’Annan Planı zemininde müzakereye var mısınız?’ diyorum, cevap gelmiyor. Çabalar, Türkiye’nin hazırladığı plan ile sonlandırılmış değil. Sayın Abdullah Gül’e, çalışmalara katılacağımızı söyledik. Önümüzdeki hafta böyle bir çalışmanın olacağı belli. Denktaş’ın yıkıcı sözler söylemesi çok tehlikeli ortama giriyor. Ülkede yaşanan kaosun taşınabilir bir sorun olmasını istemiyorum. Karanlıkları aydınlatmak için CTP’ye ihtiyaç var" diye konuştu.

LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 18:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?