18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Talat: Henüz DP'den de yanıt alamadık

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Çin Büyükelçisi Zhang Limin’i kabulünden sonra yaptığı açıklamada, hükümeti kurma konusunda DP’den henüz yanıt alamadıklarını belirtti. Talat, cevap beklediklerini söyledi.

CTP Lideri Talat, "Henüz cevap alamadık. DP’den herhalde bugün cevap alacağız. Biraz daha bekleyeceğiz. Zaman daralıyor. Biran önce adım atmak zorundayız. Mayıs 2004 önemli bir hedef. Bu hedefe giderken, hükümeti oluşturmak zorundayız. Aksi halde başka bir süreç başlar. Bu da seçimdir. Seçimde çok büyük bir başarı elde etme olasılığımız vardır. Kendimize güveniyoruz. Ama o zaman, Mayıs 2004 sürecini kaçırabiliriz. Kaçırmamak için acil erken seçim demiştik. Ama olmadı. Şimdi hükümet kurmaktan başka seçenek görmüyoruz. Bu süreci kaçırmamalıyız. Türkiye de bu doğrultuda desteklerini sürdürüyor. Mayıs 2004’e giderken bir hükümet kurmalıyız, yoksa erken seçim olur" dedi.

Bu arada Serdar Denktaş’ın genel başkanı olduğu DP’nin, CTP Lideri Mehmet Ali Talat’tan cevap için birkaç saat mühlet istediği öğrenildi.

LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2004 Çarşamba 12:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?