18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Talat: Karmaşık günler kapıda

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıslı Türklerin 1963’ten bu yana ilk kez iktidar değişikliği yaşadığını ve başka bir yapının ortaya çıktığını ifade ederek, “Karmaşık, ince ayarlı ve çok çalışmak gereken günler yaşanacağını” söyledi.

"TARİHİ GÜNLER"

İstanbul Beykoz’dan gelen yerel idarecilerden oluşan bir heyetle görüşen Talat, tarihi günler öncesinde olunduğunu, ülkede ilk kez büyük değişiklikler yaşandığını, Kıbrıslı Türklerin 1963’lerden KKTC’ye olan süreçte ilk kez bir iktidar değişikliği yaşadığını, güç paylaşımının ilk kez değiştiğini ve başka bir yapının ortaya çıktığını belirterek, "Eskiden olduğu gibi katı ve sert bir duruşla bu sürecin geçiştirilemeyeceğini” söyledi.

"AB SÜRECİNE ENGEL DEĞİL DESTEK OLMAK İSTİYORUZ"

Gelecek günlerde Kıbrıs sorununda ve Türkiye’nin AB sürecinde önemli gelişmeler beklendiğini belirten Talat, burada olumlu ve yararlı bir rol oynamak istediklerini, Kıbrıslı Türklerin Türkiye’nin AB sürecinde engel değil, yardımcı olması için çalışacaklarını söyledi.

"KARMAŞIK GÜNLER KAPIDA"

“Karmaşık, ince ayarlı ve çok çalışmak gereken günler yaşanacağını” kaydeden Talat, “çünkü eskiden olduğu gibi katı ve sert bir duruşla bu sürecin geçiştirilemeyeceğini, bu süreçte ilerlenemeyeceğini” belirtti.

Talat, “geçmişte tanımlanan hedef neyse o hedefe ulaşmanın kolay olduğunu, ’hayır’ denildiğinde olayın bittiğini” ifade ederek, şimdi ise ’evet ama’ diye başlanan, doğru açılımları ortaya koyabilen bir yaklaşım belirlemek ve benimsemek gerektiğini” kaydetti. Talat, “Bunun çok kolay olmadığını ve geçmiş geleneklerden farklı olduğunu” sözlerine ekledi.

“EN GÜÇLÜ MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE”

Türkiye ile birlikte hareket etme durumunda olduklarını, en büyük ve en güçlü müttefiklerinin Türkiye olduğunu yineleyen Talat, “Yakınlığı bir yana, kültürel, dini, soy bağlantıları bir yana, ki hepsi de önemli faktörlerdir, ayrıca bire bir örtüşen bir de hedef birliğimiz var. AB üyeliği, dünyada ses getiren bir rol üstlenilmesi, Türkiye açısından bölgesel bir gücün dünyasal bir güce dönüşmesi, Kıbrıs Türkleri açısından tecrit edilmişliğin ve bir anlamda Kıbrıs’taki haklarından yoksun bırakılmışlığın ortadan kaldırılması. Bu hedefler birbiriyle bire bir, tam örtüşüyor. Bu hedefleri ileriye götüreceğiz” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 01:11:50
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 01:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?