18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Talat ile Denktaş prensipte anlaştı

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’la bir araya geldi. Talat ve Denktaş, yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. DP ile yararlı bir görüşme yaptığını belirten Talat, "CTP olarak, hükümet kurma çalışmalarımızda önemli bir kilometre taşıydı bugünkü gelişmeler. DP, değerlendirmelerine devam edecek. Belki DP’nin çalışmaları başka safhaya gelmiştir. Oldukça yararlı bir görüşme yaptık. Görüşmeler bundan sonra da devam edecek" dedi.

DP Lideri Serdar Denktaş ise Talat’la detaylı bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, "DP olarak bu sürecin bir oyalanma veya oyalama süreci haline dönüşmesini istemiyoruz. O nedenle yarın partinin organlarıyla yapacağımız değerlendirmeler sonrasında, böyle bir hükümette yer alıp almayacağımızı belirleyeceğiz. En geç yarın gece, bilemedin öbür gün sabaha kadar bir karara varıp, bunu açıklayacağız. Halkımızın beklentilerini bilerek, yeni bir değerlendirme yaptık. Samimi, içten, pozitif, enerji yüklü bir toplantı oldu" diye konuştu.

Bir gazetecinin, Türkiye’nin Annan Planı temelinde çözüm bulunması gerektiği, ancak bunun altında görüşmecilik konumunda Rauf Denktaş’ın olmasını istediğini belirten Talat, "Görüşmeci konumuna, Türkiye bakanlar kurulu bu şekilde yaklaşmamalı. Hükümetimiz karar almalı, görüşmeci Denktaş bey değil, Talat bey diye" şeklinde konuştu.

Talat’ın sözlerini, DP lideri Denktaş gülümsemeyle karşıladı.
Öte yandan bugün, DP ile ortak hareket eden UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, CTP’nin de istediği Annan Planı temelinde bir çözüme sıcak bakmadığını açıklamıştı. Eroğlu, Talat’a sunduğu mektupta Annan Planı’yla ilgili sorulara yanıt verilmesini istemişti.

LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 11:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?