19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Talat'tan Annan Planı'na yeşil ışık

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, "Annan Planı’nda değişiklikler yapılmasını görüşmeye ve değişiklik önerilerini sunmaya hazır olduklarını" söyledi.

Talat, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda, Rum tarafının ne istediğine karar vermesi gerektiğini, herkesin, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ve Kıbrıs Rum liderliğinin ne istediğini anlatmasını beklediğini kaydetti.

Annan Planı’na ilişkin değişiklikleri görüşmeye hazır olduğunu kaydeden Talat, "Papadopulos’un değişiklikler konusunda bazı önerileri varsa bunları görüşeceğiz ve doğal olarak kendi önerilerimizi de sunacağız" dedi.

Talat, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerinin AB değil BM şemsiyesi altında yapılması gerektiğini, çözümün ise Annan Planı’ndan çok sınırlı bir ölçüde farklılaşabileceğini kaydetti.

Amaçlarının adanın birleşmesi olduğunu, bu yüzden Kıbrıs Rum hükümetinin gerçek niyetini, yani adanın bölünmüşlüğünün devamı olan gerçek niyetini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını" ifade eden Talat, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin kapalı oturumunda, "Türkiye’nin planı uygulamayacağını" söylemediğini kaydetti.
LEFKOŞA - AA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 12:17:39
Güncelleme :1 Kasım 2004 Pazartesi 12:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?