22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Talat'tan Baykal'ın ziyaretine tepki

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın KKTC’ye ziyaretinin zamanlama açısından uygun olmadığını söyledi.

Başbakan Talat, bu sabah Kıbrıs Genç TV’de yayımlanan “Ada Sabahı” programında yaptığı açıklamada, Baykal’ın ziyaretinin kendi dışındaki cumhurbaşkanı adaylarına ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a destek niteliği taşıdığını, ancak bunun durumu etkilemeyeceğini ifade etti.

Ziyarete itirazının olmadığını, Kıbrıs Türk halkının misafirperver olduğunu belirten Talat, “Misafirperveriz. Hoş geldi, hoş gider” dedi.

Talat, bir soru üzerine, ’Bizim iyi ilişkilerimiz AK Parti ile değil, hükümetledir” diye konuştu. Talat, Türk hükümetiyle özellikle Kıbrıs konusunda uyum içinde olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Denktaş’ın zaman zaman “AK Parti hükümeti ile takışmasının kendileri açısında hoş olmadığını” ifade eden Talat, ”Türkiye ile tartışan Kıbrıs Türk yönetiminin dünyada hoş karşılanmayacağını, bunun kendilerine avantaj sağlamayacağını, Rumların işine geleceğini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Denktaş’ın halkı ve Türkiye ile arasını açtığını öne süren Talat, “Denktaş’ın arkasında halk desteği olsaydı Türkiye’ye bayrak açardı” iddiasında bulundu.

Denktaş ile Türk hükümeti arasında görüş ayrılığı olduğunu ifade eden Talat, Denktaş’ın “Türkiye’ye karşı mücadele edemediğini, arkasında halk desteğinin olmadığını” söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 13:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feyzigülkan IP: 85.96.122.xxx Tarih : 7.04.2005 15:16:54
Sayın Talat Bey(!) Baykal'ın Kıbrıs'a gidişinden neden rahatsızlık duyuyor. Sakladıkları yada korktuğu bir şeylermi var?