18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Talat'tan Denktaş'a istifa çağrısı

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın referandumda çıkan sonuç karşısında istifa etmesinin doğru olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı'nın önümüzdeki dönem yeri yok" diye konuştu.

Talat, Türk tarafından çıkan sonucun kendisini memnun ettiğini ancak Rum tarafından alınan sonuçlara çok üzüldüğünü belirterek, uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Talat, AB ile ilişkilerde önemli adımlar atmaları gerektiğine işaret ederek, son dönemde birçok AB yetkilisinin ortaya koyduğu tutumun kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun destek verdiği bir plana büyük oranda "evet" dediklerini, uluslararası toplumun da bunu değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Talat, "AB'nin destek verdiği plana evet diyen taraf AB'nin dışında kalıyor, bu planı reddeden toplum ise diğer toplumu da temsil iddiasıyla AB'ye giriyor. Bu düşünülemez. Sanıyorum, uluslararası toplumun çözümlemesi gereken, tarihte ilk kez olan bu garip ve çelişkili durumdur" diye konuştu.

LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 19:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?