31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Talat'tan Hristofyas'a yanıt

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Kıbrıs Türk tarafının da Türkiye'nin de Kıbrıs sorununun çözümü için büyük gayret ortaya koyduğunu ve bunun ispata ihtiyacı olmadığını" ifade ederek, "çözüm isteğini ve politika değişikliğini ispat etmesi gereken tarafın Rumlar olduğunu" bildirdi. 

Türkiye'nin Ada'da bir çözüme ulaşılmasını, dün olduğu gibi, bugün de desteklediğine işaret eden Talat, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Türkiye'yi hedef alan sözlerinin, "ortamı zehirlemekten başka işe yaramadığını" kaydetti. Talat, "Kıbrıs Türk tarafının, Türkiye'nin de desteğiyle Kıbrıs sorununun çözümü konusunda adeta bütün dünyaya ders verdiği gerçeğini Hristofyas'ın unutmamasını" istedi.

Talat, "Kıbrıs Türk tarafının ve Türkiye'nin herhangi bir şekilde ikna edilmeye ihtiyacı yoktur. Zaten Türkiye'nin desteği olmasaydı, Kıbrıs Türk tarafı böylesine bir başarıyı elde edemeyebilirdi. Türkiye, açık ve net olarak Kıbrıs sorununun çözümünü desteklemiştir. Çok nettir. BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyine sunduğu raporlarda, desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etmiştir ve bugün de halen Türkiye çözümü desteklemektedir" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?