16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Tandoğan'da Bağımsız Yargı Mitingi

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB), başta Biz Kaç Kişiyiz Platformu olmak üzere bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği "Bağımsız Yargı Mitingi", Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Vatandaşların, miting alanına polisin üst aramasının ardından alındığı Tandoğan Meydanı'ndaki miting, yargı şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mitinge katılanlar, Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra 'bağımsız yargı' isteğine ilişkin çeşitli pankartlar taşıdı.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde ilk olarak konuşan gazeteci Tuncay Özkan, hukuksuz yaşamanın, ekmeksiz, susuz, özgürlüksüz yaşamak demek olduğunu belirterek, Türkiye'nin hukukunu savunmak için bu mitingde yer aldıklarını söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan TBB Başkanı Özdemir Özok ise, bu ve benzeri toplantıları daha önce kapalı salonlarda yaptıklarını, ancak geldikleri noktada yaşadıkları sorunları ülkenin gerçek sahibi olan demokrat insanlarla paylaşmak durumunda kaldıklarını söyledi. Türkiye'nin sadece sandık demokrasisi ile yönetilemeyeceğini ifade eden Özok, "Türkiye'de hukuka müdahale ettirmeyeceğiz" dedi.

Türkiye'nin 1923'ten beri en sıkıntılı dönemini yaşadığını iddia eden Özok, "Yargıçlar ve savcılarla ilgili yapılan düzenleme ile yargı bağımsızlığı büyük darbe almıştır" diye konuştu. Özok, dertlerinin AK Parti olmadığını, bütün kurum ve kurallarıyla iyi yönetilen bir Türkiye olduğunu kaydetti. Mitinge katılanlar sık sık, 'Bağımsız Yargı, Tarafsız Adalet', Yargıya Uzanan Eller Kırılsın', Bağımsız Türkiye, Bağımsız Yargı' şeklinde sloganlar attı. Mitingde Özkan ve Özok'un yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Avukat Nazan Moroğlu da birer konuşma yaptı. Mitinge ayrıca, Türkiye Barolar Biriliği'ne bağlı baroların başkanları ve üyeleri, bazı Danıştay ve Yargıtay mensupları, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP'li bazı milletvekilleri, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri, Bergama Salihli Kabazlı Köylüleri, gaziler ve bazı kadın dernekleri katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Barolar Birliği'nin bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği “Bağımsız Yargı Mitingi” Tandoğan Meydanı'nda başladı.

Miting nedeniyle polis, saat 11.00'den itibaren Tandoğan Meydanı'na açılan yolları trafiğe kapadı. Güvenlik güçleri, meydanda bomba araması yaptı. Mitinge katılmak için gelenler, oluşturulan arama noktalarından üst araması yapıldıktan sonra alana alındılar.

Ellerinde Türk bayrakları ve “Atam İzindeyiz” yazılı dövizlerle Atatürk posterleri taşıyan katılımcılar arasında yargı mensupları da bulunuyor. 

Mitingde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Avukat Nazan Moroğlu ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun birer konuşma yapması bekleniyor.

AA / İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 13:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?