20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tanıklar Yayçılı sukastini anlattı

İhlas Haber Ajansı (İHA), dün Tuzhurmatu'da meydana gelen ve Irak Türkmen Cephesi Yürütmü Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Yayçılı'nın hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasında yaralanan Necmettin Kasap ile Eyüp Süleyman Selman'ı, Kerkük'teki Azadi Genel Hastanesi'nde görüntüledi.
Kerkük'ten Diyala'ya giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Milli Türkmen Partisi Genel Başkanı Mustafa Kemal Yayçılı'ya ilk müdahale, yaralılardan Selman'ın ifadesine göre, kazaya karışan ABD askerleri tarafından yapıldı.
Kaza sonrası hurdaya dönen araç, Tuzhurmatu'daki Irak Türkmen Cephesi'nde bekletiliyor. Dünkü kazada hayatını kaybeden Yayçılı'nın cenazesinin, yarın düzenlenecek törenden sonra defnedileceği öğrenildi.
Yayçılı'nın cenazesinin, Türkiye'de bulunan yakınlarının gelmesi için Kerkük'teki Azadi Genel Hastanesi'nin morgunda bekletildiği açıklandı.
Dünkü kazada yaralanan Eyüp Süleyman Selman, İHA mikrofonlarına olayı anlattı. Tuzhurmatu'ya geldikleri sırada bir ABD konvoyunun sollama yapmalarına izin vermediği ifade eden Selman, araçlarını sıkıştıran ABD cipiyle çarpıştıklarını ve kaza sırasında bir süre şuurunu kaybettiğini belirtti. Selman, kendine geldiğinde ABD askerlerinin araçta bulunanlara ilk yardım yaptığını gördüğünü ifade etti.
Yaralılar hakkında bilgi veren Dr. Cabbar Muhammed ise, hastanelerine dün 3 yaralı ile 1 ölünün geldiğini, yaralılardan birinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.
Dr. Muhammed, yaralı olarak hastanede yatmakta olan Eyüp Süleyman Selman ile Necmettin Kasap'ın hayati tehlikeyi atlattığını söyledi.
Irak'ın Kerkük'e bağlı Tuzhurmatu bölgesinde, Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Irak Türkmen Partisi Başkanı Mustafa Kemal Yayçılı'yı taşıyan araç, saat 11:00 sıralarında bir Amerikan cipiyle çarpışmıştı. Olayda, Yayçılı ve araç şoförü Fazıl Mehdi hayatını kaybetmiş; Irak Milli Türkmen Partisi Siyasi Sorumlusu Necmettin Kasap ile Eyüp Süleyman Selman ağır yaralanmıştı. Yayçılı'nın, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü öne sürülmüştü.
BİLGİN ŞAŞMAZ - KERKÜK (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 15:36:00
Güncelleme :15 Mayıs 2004 Cumartesi 15:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?