25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tapınakta toplu ölüm!

Hindistan’dabir tapınakta meydana gelen izdihamda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 63 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı.

Kapı yıkıldı
Hindistan’ın kuzeyinde binlerce insanın bulunduğu bir Hindu tapınağında çıkan izdihamda 63 kişi öldü.Yerel bir dini lider olan Kripaluji Maharaj’ın Yeni Delhi’nin 650 km güneydoğusunda, Pratapgarh’daki tapınağında meydana gelen izdihamın tapınağın yapım halindeki kapısının yıkılması yüzünden çıktığı sanılıyor. Maharaj’ın karısının ölüm yıldönümü için dağıtılan yiyecek ve giyeceklerden alabilmek için tapınağı kapasitesinin üstünde dolduran binlerce köylü ve çiftçi, yaşanan izdihamda birbirlerini ezdi.

Ölenlerin 37’si çocuk
Karmaşa dindikten sonra cesetleri teşhise başlayan polis, ölenlerin 37’sinin çocuk, 26’sının kadın olduğunu açıkladı, ayrıca olayda yaralanan 125 kişi çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Facianın ardından tapınakta ölenlerin ve yaralananların gözü yaşlı yüzlerce yakını hastanelere akın etti. Hindistan’da kimi zaman milyonlarca kişinin katıldığı dini toplanmalar ve festivaller günlük hayatın önemli bir parçası ve her kesimden insanı bir araya getiriyor. Jodhpur’da 2008’de çıkan bir izdihamda da 220 kişi ölmüştü.

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 11:55:31
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 11:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?