19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Tarihi müzakereler öncesi Talat'a bombalı saldırı

Kıbrıs'ta Türk ve Rum kesimi arasında tarihi müzakerelerin başlayacağı günün ilk saatlerinde KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat'ı hedef alan bir saldırı gerçekleşti. Talat'ın Girne'deki özel konutunun önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada, 3 katlı binanın alt katındaki Talat'ın eşine ait kimya laboratuarında hasar meydana geldiği belirtildi. Girne'de bulunan Talat'ın, patlamanın meydana geldiği sırada binada olup olmadığı henüz bilinmiyor. Olay yerinde gerekli önlemleri alan polis, bombalı saldırı ihtimali üzerinde duruyor.
KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat'ın Girne'deki özel konutunun önünde, saat 01.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, 3 katlı binanın alt katındaki Talat'ın eşine ait kimya laboratuarında hasar oluştuğu belirtildi.
KKTC Başbakanı Talat, patlama sırasında evde olduğunu ve henüz yattığını söyledi. Patlamadan zarar görmediklerini belirten Talat, "Alt kattaki laboratuarın kapısı ve yanındaki duvar yıkıldı. Bomba laboratuarın önüne konmuş" dedi. Mehmet Ali Talat, patlamanın Kıbrıs'ta yarın başlayacak görüşmelerle ilgili olmadığını tahmin ettiğini söylerken, "Kıbrıs'ta yeraltı çalışmasında bulunan bir örgüt yok. Olayla ilgili ne söylense tahmindir. Özellikle Kıbrıs Türk halkı arasında tam da ciddi bir uzlaşma zemini doğduğu sırada böyle bir harekete girişmek doğrudan Kıbrıs halkına yöneliktir. Toplumsal uzlaşma havasında böyle bir durumla karşılaştık ama birşey elde edemezler. Müzakerelerle ilgisi yok" diye konuştu.
Evinin önünde koruma bulunmadığını söyleyen Talat, "Ben kendilerini ararken, patlamadan hemen sonra polisler geldi. Arkadaşlar, gazeteciler ve televizyoncular aradı. Denktaş henüz telefon etmedi. İnşallah duymamıştır" dedi.
Polis olay yerinde incelemelere devam ederken, patlamanın ses bombasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.
MESUT GÜNSEV - LEFKOŞA (İHA)
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 02:14:17
Güncelleme :19 Şubat 2004 Perşembe 16:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?