24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tarihi oylamada Obama zaferi!

ABD Başkanı Barack Obama'nın iç politikadaki en önemli önceliklerinin başında gelen Sağlık Reformu Tasarısı, Temsilciler Meclisi'ndeki tarihi oylamada çok az oy farkıyla onaylandı.

Temsilciler Meclisi'nin bugünkü oturumunda, Senato tarafından geçen Aralık ayında kabul edilen reform paketi oylamaya sunuldu.

Çekişmeli geçen oylamada tasarı, 212'ye karşı 219 oyla kabul edildi. Oylamada Cumhuriyetçilerin tamamı, Demokratların ise 34'ü "hayır" oyu kullandı.

ABD'deki sağlık sigortası sisteminde son 40 yılın en büyük değişikliklerini içeren tarihi önemdeki tasarı, 32 milyon Amerikan vatandaşının daha sağlık sigortası olmasını öngörüyor.

Tasarıyla neredeyse tüm Amerikalıların sağlık sigortası oluyor, varlıklı kesimlere yeni vergiler getiriliyor ve sağlık sigortası şirketlerinin mevcut hastalıkları olan kimseleri sigortalamayı reddetmesi gibi kısıtlayıcı sigorta faaliyetleri yasaklanıyor.

Barack Obama oylamanın ardından yaptığı konuşmada, sağlık reformu paketinin Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasının herhangi bir parti için değil, Amerikan halkı için bir zafer olduğunu söyledi.

Obama, ''Bugünkü oylama, sigorta şirketlerine değil, sıradan insanlara hizmet veren bir sağlık sistemi için birşeyler yapılmasını umut eden her bir Amerikalının dualarını karşılıyor'' dedi.

Oylamayı ''Amerikan rüyasının temeline döşenen yeni bir taş'' olarak niteleyen Obama, reform paketinin sağlık sigortası bulunmayanlara sigorta kapsamına girmeleri için yardımcı olmanın yanı sıra, sigortası olanlara da katkı sunacağını kaydetti.

Obama, reformun sağlık sigortası olanlara, ülke tarihinin en sıkı tüketici hakları sayesinde sağlık sigortası endüstrisinin suiistimallerini ve aşırılıklarını önlemede daha fazla kontrol sağlayacağını söyledi. 

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:15:52
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 15:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?