29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Tarihin en büyük talihlisi kim?

Sayısal oyunlar tarihinin en büyük ikramiyesi olan 14 milyon 108 bin YTL'lik ikramiyenin, Ankaralı emekli bir üst düzey bürokrata çıktığı öğrenildi.

Ankara'lı talihlinin ikramiyesini vekaleten Vakıflar Bankası Kurumsal Şube Başkanı Atilla Zeybek'e teslim etti. Gazetecilerin talihli ile ilgili sorularını yanıtlayan Zeybek, talihlinin Süper Loto'yu haftasonu gittiği İstanbul'da oynadığını ancak kendisinin Ankaralı emekli bir üst düzey bürokrat olduğunu söyledi.

50-55 YAŞLARINDA

Talihli'nin şaşkınlığının sürdüğünü de belirten Zeybek, 50-55 yaşlarındaki talihlinin 25 ve 30 yaşlarında iki çocuk babası olduğunu söyledi. Talihlinin bankanın değerlendirmeleri sonucunda parayı nasıl kullanacağına karar vereceğini belirten Zeybek, "Ancak vadeli mevduat olarak değerlendirmeyi düşünüyor" dedi. İkramiyenin tam olarak 14 milyon 108 bin YTL olduğunu belirten Zeybek, aylık faizin ortalama 200-210 bin, günlük faizin de 6.5-7 bin YTL civarında olduğunu söyledi.

ZEYBEK: ŞAŞKIN ŞAŞKIN BENİ ARADILAR

Talihlinin ikramiyesini almakta neden geciktiğinin sorulması üzerine ise Zeybek, "Karar verememişler, emin olamamışlar. Bir süre de zaten bakamamışlar. Ondan sonra şaşkın şaşkın dün beni aradılar. Bugün de çeki almak bize nasip oldu" dedi.

NAKİT OLARAK BİR ODAYI DOLDURUYOR

Zeybek ayrıca paranın nakit olarak küçük bir odayı dolduracak kadar olduğunu söyledi.

PARAYA İHTİYACI OLAN BİRİ DEĞİL

Faizi günlük alıp almayacağının sorulması üzerine Zeybek, "Günlük almaz çünkü çok fazla paraya ihtiyacı olan birisi de değil" dedi.

Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer de, bu ikramiyenin Milli Piyango İdaresi tarihinin en büyük ikramiyesi olduğu için ikramiye çekini bizzat vermek istediğini söyledi. Biçer, "Şimdiden ilgili vatandaşımıza hayırlı olmasını, güle güle kullanmasını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?