18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tarım müdürlüğünden rahatlatan açıklama

Beyşehir’de Atatürk Ormanı’nda bulunan kemik yığınlarının arasında domuz, at, sığır eti kemiklerinin yanısıra, kedi, köpek ve küçükbaş hayvanlara ait kemiklerin de bulunduğu ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün talimatıyla harekete geçen Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler, bölgede iki gün süren bir inceleme ve araştırmada bulundu.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Osman Yıldırım, yaptıkları inceleme sonunda bölgede çuvallar içerisine konulan kemikler arasında at, domuz ve sığır kemik ve kafataslarının yanısıra kedi ve köpeklere ait kemiklere de rastlandığını bildirdi.

Yapılan incelemede kemik yığınları arasında 5 yıl geçmişi bulunan kemikler ile Kurban Bayramı’nda kesildiği tahmin edilen küçükbaş hayvanlara ait kemiklerin de bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ortak kanaatimiz; bu kemiklerin buraya ticari maksatla toplandığı yönünde. Bölgede yaklaşık 1.5 tonluk bir kemik yığını var. Bu kemiklerin mezbahalardan çıkmadığı kesin. Bu işin ticaretini yapanların çöplüklerden, sağdan soldan topladıkları kemikler olabilir diye düşünüyoruz. Bu açıdan, endişelenecek ve panik yapacak bir durum olmadığı yönünde bakanlığımıza bilgi aktardık" şeklinde konuştu.

Yıldırım, kemik yığınları ile ilgili olarak; "Eğer kaçak kesim olsaydı, bunların kemikleri ya toprağa gömülmek suretiyle yada başka yöntemlerle birkaç gün içerisinde ortadan kaldırılırdı. Ayrıca, bu şekilde bir araya getirilme olmazdı, diye düşünüyoruz. O yüzden böyle bir duruma ihtimal vermiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, ormanlık alana dökülen bir kamyonet dolusu kemiğin ne yapılacağı konusunda İlçe Kaymakamlığı’nın vereceği talimat doğrultusunda hareket edileceğini de kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 13:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?