23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

TARSUSLU GAZİLER 53 YIL SONRA KORE CUMHURİYETİ TARAFINDAN GÖNDERİLEN MADALYALARINA KAVUŞTULAR

12 YIL ÖNCE ÖLEN GAZİ HASAN MARSAK’IN MADALYASINI EŞİ GÖZYAŞI DÖKEREK ALDI

Atatürk’e “Mareşallık” ve “Gazilik” ünvanının verilişinin 82. yıldönümü nedeniyle Tarsus’ta yapılan kutlamalar çerçevesinde, bundan tam 53 yıl önce,1950 yılında Kore savaşında gazi olan 20 gazimize madalya ve berat belgeleri, Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Başkanı Orgeneral Sang-Hoon LEE tarafından gönderilerek törenle gazilerimize takıldı.

Tören, geçtiğimiz Cuma günü saat: 09.00’da Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Alanda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Necmi Kurt, Tarsus Belediye Başkanı B.Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Tarsus Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Başar, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Coşkun Sel, Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysaloğlu, İlçe Emniyet Amiri Cihat Önder ve darie amir müdürlükleri ile Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi yöneticileri katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Tarsus Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Başar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “bu ülke için gerekirse yine canımızı seve seve veririz” dedi.

Tarsus Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Bahri Özkoç, “Gazi” adlı şiiri okurken alandakilere duygulu anlar yaşattı ve büyük alkış aldı.

Yapılan konuşmalardan ve folklor ekibinin gösterisinden sonra, Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Başkanı Orgeneral Sang-Hoon LEE tarafından Türkiye de bu yıl ilk defa Tarsus’taki gazilere, madalya ve berat belgelerinin gönderilmesi gazilerimiz arasında sevinç yarattı.

1950 yılında Kore’de savaşarak hak ettikleri madalyaları 53 yıl sonra bugün alan gazilerimize protokole mensup üyelerce takdim edildi.

Kore savaşında gazilik ünvanını hak eden Hasan Marsakın 12 yıl önce vefat etmesi sonucu madalyasını ve berat belgesini eşi Emine Marsak, gözyaşları içerisinde alırken; “eşimle gurur duyuyorum” dedi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2003 Pazartesi 12:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?