23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Taşıt vergisi kaskoya göre alınacak

Halen uygulamada olan aracın ağırlık ile yaşını baz alan sistemin kaldırılarak ikili bir yapı getirileceğini dile getiren Arıoğlu, bununla ilgili kanun taslağını, yıl sonuna kadar hükümete sunacaklarını belirtti.
     
     Ağırlık nedeniyle değeri çok düşük olan bir taşıttan, kendisinden birkaç misli pahalı bir taşıta göre çok daha yüksek motorlu taşıt vergisi alınabildiğine dikkat çeken Arıoğlu, yeni sistemde bu adaletsizliğe son vereceklerini söyledi. Yeni sistemde ikili bir yapıya geçileceğini kaydeden Arıoğlu, "Bu sistemde yol kullanımı dikkate alınarak aracın ağırlığını baz alan asgari bir vergi olacak. Yine aracın kasko değeri üzerinden hesaplanacak asıl bir vergi bulunacak. Yeni Motorlu Taşıtlar Vergisi bu iki tutarın toplamından oluşacak." dedi.
     
     Arıoğlu, yeni sistem için sigorta şirketleriyle de toplantı yapacaklarını ve kasko değerlerinin model ve yıl bazında ilan edilmesini isteyeceklerini vurguladı.
     
     Osman Arıoğlu, 2004 yılı bütçe çalışmalarıyla birlikte gündeme gelen ek vergiler konusunda da, "Artık ek motorlu taşıt ve ek emlak vergisi olmaz." dedi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2003 Pazartesi 12:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?