23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Tatilcilere dönüş uyarısı

Ankara - Karayolları Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nın son günü olanbugün, dönüş yolunda trafik yoğunluğu için sürücülere dikkatli olmaları ve yurt genelinde kar yağışı beklendiğinden gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehirlerarası yollarda yoğun bir araç trafiği olduğuna dikkat çekilerek, vatandaşların daha rahat ve güvenli yolculuk yapabilmeleri ve trafik kazalarının asgariye indirilmesi amacıyla gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın yurt genelinde ve özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğine işaret edilen açıklamada, dönüş yolundaki sürücülere, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, araçlarında zincir, takoz, çekme halatı bulundurmaları, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Bolu Dağı’nda sis trafiği olumsuz etkiliyor

Öte yandan Kurban Bayramı tatilinden dönenler, Bolu Dağı’nda etkili olan sis nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Bolu Dağı’nda etkili olan sis, bayram tatilinden dönen sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor. Trafik ekipleri, özellikle Bolu Dağı’nın Seymenler mevkiinde etkili olan sis nedeniyle sürücüleri, tepe lambaları ve megafonlarla yönlendiriyor.

Tatilden dönen sürücüler, D-100 Karayolu’nun Abant Kavşağı’nda ise zaman zaman yoğunluğa neden oluyor.

İlk üç günde 44 kişi öldü

Tüm uyarılara rağmen Türkiye, Kurban Bayramı’na trafik kazalarıyla girdi.

Kurban Bayramı’nın ilk üç günü yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen kazalarda 44 kişi öldü, 122 kişi de yaralandı.

AA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 01:34:12
Güncelleme :23 Ocak 2005 Pazar 15:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?