18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tatlıses davasında ilk karar

İbrahim Tatlıses'in vurulması talimatını verdiği iddiasıyla tutuklanan Abdullah Uçmak´ın 9 yıl önce Tatlıses´i tehdit ederek para istediği iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı.

"Ben bir suç işlemedim. Sırf cezaevinde yatayım diye elinden geleni yapıyor" diyerek Tatlıses´in kendisine iftira ettiğini iddia eden Uçmak, "yağmaya teşebbüs" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 7´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmaya sanık Uçmak ve taraf avukatları katıldı. Savcı Ebubekir Melih Şentürk mütalasında Uçmak´ın Tatlıses´e karşı yağmaya teşebbüs suçunu işlediği savıyla bu suçtan ve ruhsatsız silah suçundan cezalandırılmasını istedi. Uçmak ise "Bu konu ile ilgili herhangi bir delil yoktur" dedi. Beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Uçmak´ın yağma suçunun sabit görüldüğünü belirterek Uçmak´a 6 yıl hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirten heyet, cezayı 1 yıl 6 aya indirdi. Ceza, iyi halden 1 yıl 3 aya düştü. Heyet ayrıca Uçmak´ın ruhsatsız silah taşımak" suçunun ise zaman aşımı süresi dolduğu için ortadan kaldırılmasına karar verdi

Sabah
Yayın Tarihi : 31 Mart 2012 Cumartesi 17:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?