31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tatvan'da sel baskını

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sabahtan bu yana etkili olan şiddetli yağışın ardından sel baskını meydana geldi. İlçede, sel sularının yıktığı duvarın altında kalan bir kişi ağır yaralandı.

İlçede sabah saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli yağış, derelerin taşmasına neden oldu. Tatvan Devlet Hastanesi'nin acil servis bölümü ve ön bahçesi sular altında kaldı ve üzerine duvar yıkılan Mehmet Sıddık Bozlana adlı kişi ağır yaralandı.

Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede şiddetli yağmurdan dolayı derelerin taştığını söyledi.

Vatandaşların zarar görmemesi için tüm ekiplerin seferber olduklarını belirten Güldibi, şunları kaydetti:

“İlçemizde yaşanan en üzücü olay, evinin önündeki duvarın çevresini açmaya çalışan Mehmet Sıddık Bozlana adlı vatandaşın ağır yaralanması oldu. Yaralanan vatandaş Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleden sonra Van'daki 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Bunun yanında hastanemizin acil servisinin ön tarafı ve ön bahçe de sel suları altında kaldı. Sel sularının daha büyük hasarlara neden olmaması için Tatvan Belediyesi, DSİ, Karayolları ekipleri ile 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Bitlis İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne ait araçlar çalışmayı sürdürüyor. Gün boyunca süren yağıştan dolayı, ilçede bazı dereler taştı. Derelerin taştığı alanda güvenlik önlemlerini de almış durumdayız.”

Her yağıştan sonra ilçede aynı sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Güldibi, Nemrut eteğinin vatandaş ve devlet elele verilerek acilen ağaçlandırılması gerektiğini ve derelerin ıslahının şart olduğunu vurguladı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker de kimi mahallerde ciddi sıkıntıların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Sabahtan bu yana devam eden yağış, bazı mahallerimizde derelerin taşmasına sebep oldu. Bir vatandaşımız ağır yaralı. Tatvan Devlet Hastanesi ana hizmet binasının acil servisi sel suları altında. Hastanelerimizin her iki hizmet binası da afet kapsamında bulunan bölgede olduğu için her yağıştan sonra hastaneler sular altında kalıyor.”

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Celal Özbek Çakır ise, hastanenin her iki hizmet binasının da en ufak yağıştan sonra su altında kaldığını söyledi. Çakır, “Hastanemizin her iki hizmet binası da afet kapsamında bulunan bölgede. Her yağıştan sonra ciddi sıkıntılar oluyor, hizmetler aksıyor. Bu, hem personel hem de hasta açısından büyük tehlike teşkil ediyor. Hastanemizin acil bölümü ve ön bahçesi su altında. Bu iki hizmet binasının yerine, çok acil şekilde yeni bir hizmet binası yapılması gerekiyor” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 02:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?