17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tayland'da Müslüman ayrılıkçılar polisle çatıştı: 95 ölü

Tayland'da, Müslüman bağımsızlık yanlılarıyla polis arasında meydana gelen çatışmalarda, 93'ü isyancı, 2'si polis toplam 95 kişi öldü.


Tayland 4. Ordu Sözcüsü Chitnart Bunnothok, bölgede 93 saldırganın öldürüldüğünü, 12'sinin yaralandığını, 1 saldırganın ise tutuklandığını bildirdi.


Tayland Başbakanı Thaksin Shinavatra, çatışmada, 9 polisin de yaralandığını açıklarken, saldırganların, büyük bıçak ve birkaç silahla saldırılarda bulunmalarının polis ölümünü azalttığını belirtti.


Tayland'da Müslüman direnişçiler ile askeri birlikler arasında yerel saatle 05:30 sıralarında çıkan çatışmalar şiddetleniyor.


Başkent Bangkok'un 800 kilometre güneyindeki Yala, Pattani ve Songkhla illerinde, polis noktaları ile askeri birliklere başlatılan eş zamanlı saldırılarda; 93 saldırgan ile 2 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı belirtildi.


Olaylardan sonra Tayland polisinin bazı camilere roketatarla saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.
Büyük çaplı güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, şehre giriş ve çıkışlar trafiğe kapatıldı. Bölgede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İsyancıların Pattani'de bir camiyi kuşattıkları da bildirildi.

KADİR KORKMAZ - BANGKOK (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 14:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?