17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Taylandlı yetkililer 'Radyasyon Cavit'in izinde

Bangkok'un en meşhur restoranlarının ahçıbaşıları tarafından bugün Başbakan Thaksin Shinawatra, 35 bakan ve çok sayıda bürokrat için özel olarak hazırlanan mönüde, çeşitli kümes hayvanlarının etlerinden oluşan yemekler yer aldı.
Tayland Kümes Hayvanları İhracatçıları Kurumu'nun ve ülkenin en büyük ihracatçı firması olan GFPT'nin başkanı olan Anan Sirimongkolkasem, yaptığı açıklamada, "Bugün devletin en üst yetkililerine, müşterilerimizin güvenini kazanmak için tavuk yemeklerinden oluşan bir menü sunuyoruz" dedi.
Sirimongkolkasem ayrıca, "Kurumumuz, tavuk yediği için ölen her şahıs için en yakın akrabasına 1 milyon baht, (25 bin 600 dolar) tazminat ödemeye taahhüt etmektedir" diye konuştu.
Halk, Tayland'da 850 bin tavuğun telef olmasına sebep olan salgın hastalığın "kuş gribi" ile bağlantısı olabileceğinden korkuyor.
Taylandlı yetkililer ise bugüne kadar tavuk hastalığı yüzünden kimsenin ölmediğini belirterek, ülkede hiç bir kuş gribi vakasına rastlanmadığını ısrarlı bir şekilde dile getiriyor.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2004 Salı 11:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?