18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Tayyip Amca'dan tavsiye!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kızı Meymune Davutoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Dursun Topçu'nun oğlu Talha Topçu ile düzenlenen nikah töreni ile evlendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kızı Meymune Davutoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu’nun oğlu Talha Topçu ile dün akşam Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen törenle dünya evine girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahta şahitlikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan ile Ali Rıza Yapar ve Ömer Öztürk yaptı. Nikahın ardından evlilik cüzdanını geline veren Cumhurbaşkanı Gül, iki değerli arkadaşının çocuklarının nikahına hep beraber şahitlik yaptıklarını, bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti

Gül şöyle konuştu: “Allah mutlu, mesut etsin. Allah aile saadeti versin. Memleketimize, vatanımıza, ailelerimize faydalı inşallah güzel evlatlarınız olsun. Onlar da faydalı güzel çocuklar olsun. Ben Tayyip Bey’den belediye başkanlığı döneminde nikah cüzdanının kime verildiğini öğrenmiştim. Onun için kızımıza veriyorum. O daha iyi saklıyor. Gerektiğinde hemen buluyor, çıkartıyor, veriyor. Tekrar tebrik ediyorum.”

Gül “Tayyip amcanızın size bir tavsiyesi var” diyerek sözü Başbakan Erdoğan’a bıraktı. Erdoğan da çifte mutluluklar dileyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bir şey demeyi unuttular. Biz diyoruz ki; en az 3 tane çocuk istiyoruz. Çünkü bu milletin sizler gibi değerli yavrularımızın oluşturduğu ailelere ihtiyacı var. Milletimize, vatanımıza faydalı nesiller yetiştirmenizi bekliyoruz. En kötü gününüz böyle olsun” dedi.

Nikah törenine, Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile çok sayıda davetli katıldı.

Gelin Boğaziçi mezunu

Meymune Davutoğlu bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdi. Reis Makine’nin sahibi Dursun Topçu’nun oğlu olan Talha Topçu ise Sabancı Üniversitesi Mekatronik Bölümü mezunu. Damadın ailesi Rizeli. Genç çift geçen Nisan’da nişanlanmıştı. 1986 doğumlu olan Meymune Davutoğlu 2 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi’nde “Üniversiteye Özgürlük Manifestosu”na imza atmıştı. Ahmet-Sare Davutoğlu çiftinin büyük kızı Sefure Davutoğlu da Ülker Grubu’nun sahibi Sabri Ülker’in torunu Ahmet Özokur’la evli.

...
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 10:44:17
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 10:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şah Misali IP: 88.252.168.xxx Tarih : 20.07.2010 00:22:47

SİZİN KENDİNİZE GÖRE BU ANLAMLI GÜNDE, TANRININ "TÜRK MİLLETİNE SAADET, MUTLULUK, REFAH" DİLEMESİNİ BEKLERDİK.