19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

TBMM kulisinde 'Dalai Lama' tartışması

İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin, 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası nedeniyle Meclis'in bütün koridorlarına asılan ve Meclis Şeref Holü'nde açılan resim sergisinde yer alan Dalai Lama çizgi figürüne misyonerlik yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.


Milli Egemenlik Haftası nedeniyle açılan sergiyi gezen Milletvekili Şirin, Meclis'in bütün koridorlarına asılan ve sergide de yer alan Dalai Lama çizgi figürünü görünce sinirlendi. Dalay Lama'nın gençliğini andıran ve altında "propheten"(elçi) yazan figüre tepki gösteren Şirin, sergilenen fotoğrafların sahibi sanatçı Mike Kuhlman'ın yanında sponsor Bayram Yıldızoğlu'na çıkıştı. Şirin, "Burada misyonerlik mi yapıyorsunuz. Propheten peygamber anlamına gelmiyor mu? Bu da Dalay Lama değil mi?" diye yüksek sesle bağırdı. Bunun üzerine Yıldızoğlu, "Efendim burada tüm dünya çocukları anlatılmaya çalışılıyor" diye karşılık verdi. Ancak Şirin, itirazlarını sürdürdü.


Yıldızoğlu'nun ikna etme çabaları sürerken Milletvekili Şirin, "Siz kimi kandırıyorsunuz. Ben milletvekiliyim. Siz kim oluyorsunuz?" diye bağırmaya devam edince sponsor Yıldızoğlu, "Ben de milletin kendisiyim" karşılığını verdi.


Şirin ayrıca TBMM Başkanı Bülent Arınç'a öfke dolu bir mektup gönderdi. Şirin, mektubunda "Kusura bakmayın ama, daha 'şeyini şey ettiğimin şeyi' ortadan kalkmadan, Meclis kulislerini dolaşırken yine hayretten hayrete düştüm" dedi.


Meclis'in her tarafına asılan afişi görünce çok şaşırdığını belirten Şirin, mektubunda şu ifadelere yer verdi:


"Kırmızı bir zemin, üzerinde Dalay Lama'nın gençliğini andıran çizgi bir figür, altında da 'propheten' kelimesi. Birileri size bu kelimenin manasını 'elçi' diye anlattılar her halde. Bu kelimenin manası 'peygamber' veya 'Allah'ın elçisi'. Ortada 23 Nisan Egemenlik Haftasını anlatabilecek yüzbinlerce resim veya eskiz varken, aklınıza nereden geldi de üzerine 'peygamber' yazılı afişlerle TBMM'nin içini donattınız."

ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 22:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?