17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

TBMM olağanüstü toplanıyor

Meclis, bugün CHP’nin hızlandırılmış tren kazasından sorumlu tuttuğu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesi için olağanüstü toplanıyor.

CHP, kazadan hemen sonra yolcular ve yetkililerle görüşerek hazırladığı raporu, Meclis gündemine taşıyor.

Eleştirileri, muhalefetin hedefi haline gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yanıtlayacak.

AKP ve CHP milletvekilleri, TBMM tatile girdikten 20 gün sonra yeniden Ankara’da olacaklar. Toplantının ana gündemi Pamukova’da meydana gelen çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olan hızlandırılmış tren kazası.

184 sayısı aranacak

Meclis Genel Kurulu başkan tarafından yoklamayla açılacak. Genel Kurulu’n açılabilmesi için 184 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor.

Yeterli sayı bulunduğu takdirde Genel Kurul olağanüstü toplantı gündemine geçebilecek. Önce, CHP’nin verdiği gensoru önergesiyle ilgili Danışma Kurulu kararı üzerine konuşmalar yapılacak. Bu konuşmalar gensoru önergesinin ön görüşmesi niteliğini taşıyor.

CHP eleştirilerini Ulaştırma Bakanı’na yönlendirecek

CHP bu öngörüşmede eleştirilerini daha çok Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Demiryolları bürokratları üzerinde yoğunlaştıracak.

Çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği hızlandırılmış tren kazası üzerine CHP heyetinin olay yerinde yaptığı araştırma ve incelemeler sonucu elde etiği bilgi ve bulgular da yine görüşmeler sırasında dile getirilecek.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın kaza nedeniyle istifa etmesi gerektiği CHP tarafından bir kez de Meclis kürsüsünden yinelecek.

Eleştirilere Yıldırım cevap verecek

AKP de değerlendirmelerini milletvekili ve grup başkanvekili düzeyinde yaparken CHP’nin istifa çağrısı ve eleştirilerine bizzat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıt vermesi bekleniyor.

Görüşme ve değerlendirmelerin ardından CHP’nin gensoru önergesinin görüşmelerine geçilip geçilmemesi oylanacak.

AKP’nin sayısal çoğunluğu var

AKP’nin sayısal çoğunluğu nedeniyle önergenin reddedilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Oylamanın ardından Meclis Genel Kurulu’nun 1 ekim tarihinde yeniden toplanmak üzere tatil edilmesi bekleniyor.
ANKARA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 08:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?