19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

TBMM'de görüşmelere devam edildi

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan, "Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı" olarak bilinen ’Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine gece yarısına kadar devam edildi. Dünkü görüşmelerde tasarının 6 maddesi daha kabul edildi.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un başkanlığında, dün saat 15.00’de başlayan çalışmalarda, "Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı" olarak bilinen ’Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine devam edildi.
Bilindiği gibi tasarının önceki gün 6 maddesi kabul edilmişti. 58 maddelik tasarının dün 6 maddesi daha kabul edildi. Böylece tasarının 21 maddesi Genel Kurul’da kabul edilmiş oldu.

AKP-CHP ARASINDA TARTIŞMALAR
Genel Kurul’daki görüşmelerde zaman zaman AKP-CHP arasında tartışmalar da yaşandı. CHP’li Necati Uzdil, kürsüden yaptığı konuşmasında, "İslami esaslara göre demokrasi tarifi yapılıyor" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bunu ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorsunuz. Laiklik, devletin nizamlarını herhangi bir dinin kurallarına göre tertiplenmemesidir. Bunu sık sık dile getirmeniz Cumhuriyetin temel nitelikleriyle ilgili tereddütleriniz olduğunu gösterir. Birileri ’Bu ne biçim demokrasi 80 yıldır yerine oturmamış’ derler. Bunu sık sık dile getirmeyin" dedi.
ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 11:45:22
Güncelleme :26 Şubat 2004 Perşembe 11:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?