17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

TBMM'de kartlı geçiş dönemi

TBMM'de manyetik kartlarla girişi sağlayacak turnikeler yerleştiriliyor. Ayrıca dış kapılara da güvenlik kameraları monte ediliyor. Bütün personele dağıtılacak manyetik kartlarla 58 noktada personelin mesai giriş-çıkışları da kontrol altına alınacak.
TBMM'de İş Bankası ile yapılan ve ilk adım olarak milletvekillerine diz üstü bilgisayar verilmesi olan sistemde ikinci adımda atıldı. İş Bankası'nın yapmayı taahhüt ettiği manyetik kartlı turnikelerin yapımı başladı. Manyetik kart uygulamasında kullanılacak olan turnikelerin ilki ana binadaki milletvekili kulislerinin giriş ve çıkışına yerleştirildi. Yeni uygulama başlatıldığı zaman sadece kendi kartlarıyla bu turnikelerden geçebilirken, personel ve ziyaretçiler buralara giremeyecek. Alınan bilgilere göre, gazetecilere de kulislere giriş serbestisi bulunan manyetik kartlardan çıkarılacak.
58 noktaya konulacağı belirtilen kartlı geçiş sistemi ile de personelin giriş çıkışları kontrol edilecek.
Kartlı geçişlerden eski milletvekilleri ise yararlanamayacak. Öğrenildiğine göre, eski milletvekilleri dahil kartı olmayanlar kulislere, kapalı otoparka ve üyeler lokantasına giremeyecekler. Eski milletvekilleri sadece dış kulisler ile personel ve basın mensuplarının yemek yediği lokanta ve açık otoparkları kullanabilecekler.
Öte yandan İş Bankası tarafından TBMM'nin üç ana kapısına yine manyetik kartlı otomatik geçiş sistemi ile güvenlik kamera sistemi de koyulacak. Bunun için çalışmalar da son aşamada.
ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2004 Pazartesi 15:13:00
Güncelleme :10 Şubat 2004 Salı 00:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?