22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

TBMM'de küfürler havada uçuştu!

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kurumun "siyasallaştırılacağı" gerekçesiyle 3 maddesini iade ettiği TÜBİTAK Yasası'nın görüşmelerinde "ılımlı İslam" tartışması nedeniyle CHP ve AKP'liler arasında tartışmalar çıkarken, yumruklaşmanın eşiğinden dönüldü. Genel kurulda kavga güçlükle yatıştırılırken, milletvekillerinin birbirlerine "pezevenk, orospu çocuğu, şerefsiz, ahlaksız" diye bağırdığı duyuldu.

TÜBİTAK Yasası'nın, Sezer'in iade ettiği 3 maddesi aynen kabul edildi. Görüşmelerde CHP'li Mustafa Gazalcı, AKP'nin TÜBİTAK'ta kadrolaşma çabası içinde olduğunu belirterek, "Ilımlı İslamı oraya da taşımak istiyorsunuz" dedi. Bunun üzerine söz alan AKP'li Resul Tosun, dünyada Kur'an'ın iki tefsiri olduğunu, bunun birinin Atatürk tarafından Türkiye'de yaptırıldığını belirtti.

Tosun, CHP'yi İslamı istismar etmekle suçlayarak "Siz hak dini İslama da karşısınız" diye bağırdı.

Bu sözlere sinirlenen CHP'li Gürol Ergin ile Haşim Oral , AKP sıralarına doğru yürüyerek Tosun'dan sözlerini geri almasını istediler.

Ergin, Tosun'a, "Şerefsiz, senin yedi ceddin İslam düşmanı, ahlaksız" diyerek bağırdı.

Milletvekilleri birbirlerine girerken kimi milletvekillerinin savurduğu yumrukların havada kaldığı gözlendi. Gerginlik büyüyünce oturuma ara verildi.

Aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz söz alarak Türkiye'de kimi kesimlerin dini ticari, siyasi amaçla kullandığını belirterek ''İslamı kullanıp domuz bağıyla insanları diri diri gömenler çıktı. İslamı ticari amaçla kullananlar gibi siyasete alet edenler ve bunları yapanları da koruyanlar vardır. Bunların tümü şerefsizdir, alçaktır. Bu şerefsizlerden hiçbiri CHP'de yoktur'' diye konuştu.

AKP'lilerin ''Nerede var'' diye laf atmaları üzerine Topuz, ''Nerede olduğunu araştıralım'' karşılığını verirken, Bazı CHP'liler de ''Sizde var'' diye laf attı. Bu sırada AKP'li Abdülbaki Türkoğlu, ''O.. çocuğu'' diye bağırarak CHP'lilerin üzerine yürüdü.

AKP yöneticileri Türkoğlu'nu güçlükle salon dışına çıkardılar. AKP'den Ahmet Yeni de kürsüdeki Topuz'a ''Terbiyesiz'' diye sataşınca, Topuz ''Sen kim oluyorsun da bana terbiyesiz diyorsun. Kim bu adam, çıkarın dışarı'' diye tepki gösterdi.

Bu gelişmeler arasında milletvekilleri birbirlerine girdiler. Savrulan yumruklar havada kalırken CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz birbirlerine girdiler.

Kavganın Kapusuz'un, Koç'a ve CHP'lilere ''Oturun yerinize, siz de milletvekillerinize sahip olun'' demesi üzerine başladığı belirtildi.

AKP'liler, sinirlenen Kapusuz'u güçlükle tutarken Koç'un ''Seninle her istediğin yerde hesaplaşırım. İşine bak'' karşılığını verdi. Kavga güçlükle yatıştırılırken oturuma ikinci kez ara verildi.
Sansürsüz.com
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 10:32:06
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 13:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz erkuş IP: 195.174.132.xxx Tarih : 1.07.2005 08:43:12
işte maalesef meclisimizin durumu bu... gelde şimdi bu sayın milletin(!) vekillerinden icraat bekle,hizmet bekle.sanırım yaptıkları en iyi hizmet(!), tek uzlaştıkları konu olan, maaşlarına zam olsa gerek.