23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

TBMM’de türban tartışması

Ankara - Türban yasağının kaldırılmasını isteyen İnanç Özgürlüğü Platformu’nun, toplanan imzaları TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’a vermesi sırasında tartışma yaşandı.

İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, türban yasağının kaldırılması amacıyla topladıkları imzaları, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’a verdi.

Platform Sözcüsü Yasemin Çiçek, türban yasağının kaldırılması için 45 gün süren bir yürüyüş yaptıklarını belirterek, bu yürüyüşün zor geçtiğini vurguladı. Türban sorununa ilgi duyanlardan toplanan 70 bin imzayı TBMM Dilekçe Komisyonu’na verdiklerini hatırlatan Çiçek, Abdi İpekçi Parkı’nda oturarak 35 bin imza daha topladıklarını, bunu da parça parça 15 günde bir TBMM’ye getireceklerini söyledi. Çiçek, Bolu, Nevşehir, Gaziantep ve İstanbul’da konuyla ilgili mitingler yapacaklarını ifade etti.

Çiçek, Elkatmış’a, "Biz yılmadan hakkımızı istiyoruz. Sizin de bizimle parkta oturmanızı istiyoruz. Aksi takdirde, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olmanızın anlamı yok. Eğer biz insansak, insan hakları varsa ve Anayasa’da yasak yoksa, neden bir adım atılmıyor? Gelin birlikte oturalım" önerisinde bulundu.

Elkatmış, bu sözler üzerine, sorunun çözülmesi için kendilerinin de gayret gösterdiğini belirterek, "Bu sorun mutlaka çözülecek. Parlamento bu işi çözecek. Ama ne zaman çözülecek, bu konuda bir şey söyleyemiyorum. Bunu da gerekli yerlere ileteceğiz" diye konuştu.

Çiçek’in, "Zulüm var. Zulmün sabrı olmaz. Mezarda hakkımızı almamızın anlamı yok" sözlerine Elkatmış, insan hakları mücadelesinin zor olduğunu vurgulayarak, "Yanınızdayız" dedi.

Platform Üyesi Selami Kasımoğlu da tartışmaya katılarak, "2 yıl geçti. Daha ne kadar bekleyeceğiz?" diye sordu. Elkatmış’ın, "zaman veremeyiz" demesi üzerine Kasımoğlu, "Seçimlerden önce TBMM Başkanı Bülent Arınç, (türban bizim namusumuzdur) demişti. Siz de Meclis Başkanı’nın arkadaşısınız. Beraber yürüyelim bu yolda. Ne zamana kadar bekleyeceğiz?" dedi.

Elkatmış, bu sözlere tepki göstererek, "Burada pazarlık yapmıyoruz. Sorun çözülecek. Senin gibi insanlar böyle davrandığı için sorun çözülmüyor. Sabote ediyorsunuz. Siz böyle davranmaya devam ederseniz sorun çözülmez. Siz bize akıl veriyorsunuz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 17:06:35
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 17:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?