23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

TBMM’den dayağa inceleme

İstanbul - Mehmet Elkatmış başkanlığındaki TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, İstanbul’da 6 Mart’taki izinsiz gösterilere polisin müdahalesi olayına ilişkin Vali Muammer Güler’den bilgi aldı.

Gazetecilerin sorusu üzerine komisyon başkanı Mehmet Elkatmış, bugüne kadar ülkenin değişik yerlerini zaman zaman gezip incelemelerde bulunduklarını, ancak şimdiye kadar İstanbul’da kapsamlı bir araştırma yapmadıklarını söyledi.

Elkatmış, 6 Mart’taki olayları kastederek, "Gündemde birtakım olaylar var. Hem o olayları, hem de genel bir araştırma yapacağız" diye konuştu.

Bu kapsamda bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığı’nı, İstanbul Barosu’nu, Emniyet Müdürlüğü’nü ve jandarmayı ziyaret edeceklerini anlatan Elkatmış, yarın ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yurtlar ile huzurevlerini dolaşacaklarını bildirdi.

Elkatmış, pazar ve pazartesi günleri de cezaevlerini ziyaret edeceklerini kaydederek, incelemelerinin ardından bir değerlendirme yapacaklarını anlattı.


AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 13:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?