19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

TBMM’nin resepsiyonu Sezer ve Baykal katılmadı

Meclis’in açılış resepsiyonunda davetiyeleri Bülent Arınç tarafından gönderildi ama ev sahipliğini en yaşlı vekil ünvanını taşıyan İsmail Alptekin yaptı.

Sezer ve Baykal katılmadı

İlk kez Meclis bahçesinde yapılan açılış resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP lideri Deniz Baykal katılmadı. 

Gergin anlar yaşandı

Resepsiyon esnasında gergin anlar da yaşandı. Başbakan Erdoğan resepsiyonun verildiği bahçeyi dolaşırken CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır ’Başbakan’ın korumaları tarfından itildiğini’ ileri sürerek ben milletvekiliyim Başbakan’ı benden mi koruyorsunuz?" dedi.

Bayındır’ın bağırması üzerine Başbakan Erdoğan, elini Bayındır’a uzatarak yanlışlık olmuştur diyerek Bayındır’ı sakinleştirmeye çalıştı. Bülent Arınç da Bayındır’a müdahele etti.

Bu süre içinde korumalarda Bayındır’dan özür dilediler. Ancak Başbakan’ın yanından ayrılmasından sonra da Bayındır’ın öfkesi dinmedi.

"Böyle Başbakan olur mu lanet olsun, Başbakan milletvekllerinin yanında korumalarla dolaşıyor" diyen Bayındır’ı AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle de sakinleştirmeye çalıştı.

Bu arada CHP Kocaeli Millevekili İzzet Çekin Bayındır’ı uzaklaştırdı.

Resepsiyona İKÖ - AB zirvesinin iptali damgasını vurdu

Resepsiyonda çoğunlukla iptal edilen İKÖ - AB zirvesi konuşuldu. Başbakan Erdoğan, Dışışleri Bakanğlığı’nın gerekli açıklamayı yaptığını ve ‘Türkiyenin medeniyetler arasında köprü olma özelliğini koruduğunu’ söyledi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise AB’yi eleştirdi. Gül AB'Nin bu tutumuna da yanı 'yanlış yaptılar' tanımlamasını yaptı.

kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2004 Cumartesi 10:25:36
Güncelleme :2 Ekim 2004 Cumartesi 14:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?