19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

TBMM'ye dördüncü mescit

TBMM Başkanlığı yeni ve geniş milletvekili çalışma odaları için proje çalışmalarına başladı, ilk tasarlanan projede Meclis`e bir mescit açılması da bulunuyor.

Proje aynen inşa edilirse büyük cami, genel kurul mesciti, varolduğu söylenen kadın mescitinden sonra TBMM dördüncü mescitine de kavuşacak.

AĞAÇ KESİLECEK Mİ?

Edinilen bilgiye göre, Meclis`te şimdi muhafız alayının bulunduğu ağaçlık yere yeni milletvekili çalışma odaları yapılacak, çok speküle edildiği gibi muhafız alayı TBMM dışına çıkarılmayacak, geniş kampüste başka bir yere taşınacak. Yeni milletvekili çalışma odaları inşaası için muhafız alayının buulnduğu bölümde ağaçların kesilip kesilmeyeceği belli değil. Halen muhafız alayının bulunduğu bölümde çok değerli dev ağaçlardan oluşan bir koru bulunuyor.

Meclis Başkanı Bülent Arınç`ın yeni milletvekili odaları konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere mimar ve mühendis olan milletvekilleriyle biraraya geldiği öğrenildi. Toplantıya her partiden 44 milletvekili katıldı.

PROJE ON YILA DAYANDI

Vekillere yapılacak yeni çalışma odaları için hazırlıklar 1995`lere dayanıyor. Özcan Uygur`un hazırladığı projenin birinci geldiği proje TBMM Başkanı Bülent Arınç`ın da gündemine geldi. Toplantıda projesi birinci seçilen mimar açıklamalarda bulundu.

Proje, Güvenlik Caddesi ile şimdiki milletvekili odalarının bulunduğu halkla ilişkiler bölümü arasına yeni çalışma ofisleri yapılmasını öngörüyor. Sözkonusu ofisler 8 bloktan oluşacak.

MUHAFIZ ALAYI GİTMİYOR

Kimi milletvekillerinin TBMM`den taşınmasını istediği Cumhurbaşkanlığı`na bağlı Muhafız Alayı sorumluluğundaki Muhafız ve Tören Taburu, buradan ayrılarak büyük Meclis kampüsü içinde başka bir yere nakledilecek.

YENİ MESCİT

Milletvekillerine yeni yerde birkaç metrekarelik odalar yerine 41 metrkarelik odalar verilecek. Yeni yerlerde milletvekili danışman ve sekreteri için ayrı odalar bulunacak.

Yeni ofis bölümlerinde çok amaçlı salonlar, restoranlar, banka şubeleri bulunacak, vatandaşlar buraya Aşağı Ayrancı tarafından girecekler. Bu arada yeni projede iki halk, bir adet protokol giriş-çıkışı yeralacak. Vatandaşların gireceği bölümde güvenlik birimleri, gazete büfeleri lavabo ve berber gibi bölümler yeralacak. Yeni bölümlere giriş çıkış vatandaşların sadece gidecekleri yerin kodunu taşıyan, diğer kapıları açmayan bir elektronik kartla sağlanacak.

Arınç`ın milletvekilleriyle toplantısında çeşitli gruplar oluşturuldu, gruplar, projeyle ilgili son kararlarını verip Meclis Başkanlığı`na sunacaklar.

ARINÇ NEDEN GÜNDEME GETİRDİ

TBMM Başkanı Bülent Arınç`ın projeyi neden gündeme getirdiği tartışılırken kulislerde Ekim ayında yapılacak TBMM Başkanlığı seçimleri hatırlatılıyor. Arınç`ın seçim öncesi milletvekillerinin karşısına bir projeyle çıkmayı istemiş olabileceği belirtiliyor.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 00:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?