18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TCDD, yük taşımacılığında değişikliğe gidiyor

TCDD yük taşımacılığındaki vizyonunu değiştirdi.

Yeni uygulama ile yük taşımaları artık blok ya da direkt trenlerle yapılacak ve en az 500 ton’luk yüklerin taşıması kabul edilecek. TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni uygulama ile yükler, bölgeler arasında lokomotif değişimi yapılmaksızın kalkış istasyonundan varış istasyonuna kadar en kısa sürede ulaştırılacak.

Uluslararası tarife kapsamında yapılan ihraç eşyası taşımaları ile askeri ve idari taşımaların dışında kalan diğer tüm taşıma taleplerinde, talebin 250-500 ton arasında olması ve taşımanın zorluk arz etmesi durumunda, TCDD Genel Müdürlüğü Hareket Dairesi Başkanlığı’ndan müsaade alındaktan sonra taşıma talepleri kabul edilecek.

Uygulanacak olan yeni yük taşıma vizyonu ile daha kaliteli, daha hızlı ve daha fazla taşımacılığın, daha az personelle yapılması ve kaynakların daha verimli kullanımı amaçlanıyor.

Ayrıca, rotasyonun düşürülmesi, müşteri memnuniyetinin arttırılması, tren teşkili için yapılan maliyetlerin azaltılması sağlanacak. Bugüne kadar toplam taşımaların yüzde 80’ini 48, yüzde 95’ini 105 istasyondan taşıma yapan TCDD artık sadece 60 istasyondan taşıma yapacak. Bu şekilde uygulanacak vizyonla yıllık dolum ortalamasının 41 bin 600 tondan 47 bin 115 tona çıkarılması hedefleniyor.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 14:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?