20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

TCDD Genel Müdürü'nden skandal sözler

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in, 22-24 Şubat tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı ziyarete katılan Almanya Demir Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Mehdorn’un, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a yaptığı uyarının dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Konuk heyet onuruna Çırağan Sarayı’nda verilen yemekte Mehdorn, Karaman’a "Hızlı trende aceleci davranmayın, bir yıl deneme yapmadan seferleri başlatmayın" dedi. Konuşmaya tanıklık eden üst düzey bir bürokrat, Hürriyet’e yaptığı açıklamada Karaman’ın konuk müdürün eleştirileri karşısında ‘Bunların bir şey bildiği yok. Biz aylardır bu işle uğraşıyoruz. Bizden daha mı iyi biliyorlar’ diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

DOĞRU OLMAZ

Yemekte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD, Telekom ve Ulaştırma bakanlıklarının üst düzey bürokratları bulunuyordu. Konuk müdürün uyarıları karşısında sinirlenerek, oldukça sert bir cevap veren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın tavırlarının kendisini de şaşırtığını belirten üst düzey bürokrat tanık, yemek masasında olup bitenleri şöyle anlattı:

"İki ülkenin yetkilileri Çırağan’da yuvarlak bir masada yemek yiyorduk. Alman Demir Yolları’nın yetkilisi Süleyman Karaman’a hızlı tren hazırlıklarını sordu. Karaman, seferlere yakında başlayacaklarını söyledi. Bunun üzerine konuk müdür ‘Bence hızlı davranmakta yanlış yapıyorsunuz. Bu konuda aceleci davranmayın. En az bir yıl deneme yapmadan seferleri başlatmayın. Teknik altyapınız yetersiz. TCDD’nin yapısını değiştirmeden bu işe girişmeniz doğru olmaz. Gerekli hazırlıkları yapmadan seferlere başlarsanız bir facia kaçınılmaz olur’ dedi. Alman yetkili Karaman’a teknik detaylardan da söz etti. Tünellerdeki rüzgar sıkışmasının fazla hıza izin vermeyeceğini, TCDD’nin teknik altyapısının bu seferleri kaldırmayacağını söyledi."

Bİ B..TAN ANLAMAZ

‘Karaman, Alman yetkilinin itirazlarına ‘Bunlar bir bok bilmiyorlar. Biz aylardır bu işle uğraşıyoruz. Anlattıkları hikaye’ diyerek çok sert bir tepki gösterdi. Ancak Karaman’ın bilmediği bir şey vardı. Alman konuk Türkiye’yi çok iyi tanıyor hatta Türkçe biliyordu. Karaman’ın sözlerini anlayan Alman yetkili çok bozuldu ancak belli etmemeye çalıştı. Yardımcılarından biri Karaman’ı uyardı. İş işten çoktan geçmişti. Bu konuşmalardan sonra yemek boyunca iki ülkenin demir yollarından sorumlu yetkilileri arasında tek kelime konuşma olmadı.’
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 20:25:46
Güncelleme :24 Temmuz 2004 Cumartesi 20:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?