19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Tecavüz iddiasına kalaşnikoflu yanıt

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, eşinin tecavüze uğradığını öne süren S.Y., kardeşiyle birlikte suçladığı kişinin eşini Kalaşnikof tüfekle yaraladı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Olay, cumartesi günü Gürakar Beldesi'nde N.B. adlı kadının silahla yaralanması ile ortaya çıktı. N.B.'nin silahlı saldırı sonucu yaralandığı ihbarı ardından beldeye giden jandarmalar, inceleme başlattı.

Karın boşluğundan yaralanan ve Siverek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan kadın, kendisine aynı beldede oturan S.Y. ile kardeyi M.Y.'nin ateş açtığını söyledi. Güvenlik güçleri, beldeden ayrılan 2 kardeşi otomobil ile Şanlıurfa'ya girecekleri sırada durdurdu. S.Y. ve M.Y. gözaltına alınırken, otomobilde 2 Kalaşnikof tüfek, 3 şarjör ve 72 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürerken, S.Y.'nin eşi F.Y., jandarmaya gitti. F.Y., saldırının yaralı kadının eşi B.B.'nin kendisine tecavüz etmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. F.Y., jandarmaya verdiği ifadede, eşinin belde dışında olduğu sırada gece geç saatlerde evine zorla giren B.B.'nin kendisine bıçak zoru ile tecavüz ettiğini ardından kimseye söylememesi konusunda tehdit ettiğini öne sürdü.

Bunun üzerine adliyeye sevk edilen B.B., tecavüz suçundan tutuklanarak, Siverek Cezaevi'ne, Kalaşnikof ile ateş açarak N.B. adlı kadını yaralayan S.Y. ile M.Y. kardeşler ise, ‘adam yaralama' ve ‘6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçundan tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:25:37
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?