19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Tecavüz utancı okul bıraktırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, evden kaçtıktan sonra tecavüze uğrayan ilköğretim okulu öğrencisi, utancı nedeniyle okulu bıraktı. 

Yaşadığı bu olay üzerine kendisini eve kapatan ve bunalıma giren H.A., duyduğu utanç nedeniyle okula gitmeyi de bıraktı. Yaşadığı acı dolu günleri İHA kameralarına anlatan H.A., evden kaçmakla büyük hata yaptığını anlatarak, "Annem babam çok tartışıyor, kavga ediyorlardı. Ben sıkıldım onların arasında kalmaktan. Hergün kavga ediyorlardı, normal değildi. Bunaldım bir süre sonra. Kaçma gibi bir durumum yoktu ama daha sonraları eve gitmek istemedim. Her gittiğimde kavga oluyordu. Evden kaçtım, kuzenime bana kalacak yer bulmasını istedim. Beni birileriyle tanıştırdı. Bir eve gittik, 3-4 kişiydik. Sonra diğerleri gitti, Gerisini anlatmak istemiyorum' dedi.

Yaşadığı olayı ertesi gün gelip annesine anlattığını belirten H.A., "İkinci defa kaçtım, kurtulmak istedim. Her kaçtığımda daha büyük hata yaptım. kuzenimle biryerlerde kaldım, evde kalmak için hap karşılık beklediler benden. Meğer kuzenim onlarla anlaşma yapmış, beni onlara satmaya çalıştı" diye konuştu.

Okul hayatının bu olaylar nedeniyle bittiğini anlatan ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi H.A., "Yaşadığım olaylardan dolayı utandım, okula gitmek istemedim. Arkadaşlarımın bana kötü gözle bakarlar diye utandım. Gitmek istemiyorum okula. Psikolojim bozuldu. O yüzden okula gitmiyorum. Okul hayatım bitti" şeklinde konuştu.

Kızına tecavüz eden üniversite öğrencisinin ailesinin sürekli eve gelip kendilerini davadan vazgeçirmeye çalıştıklarını anlatan baba Hüseyin A. ise, "Devamlı geliyorlar. Masrafınız neyse görelim, bizden beklediğiniz bişay varmı diyorlar. Ben 'Para için biz namusumuzu mu sattık' dedim. Avukat, mahkemeye kadar vazgeçirmek için gelin anlaalım diyor. Psikolojisi bozuldu, okula gönderemiyoruz. Gitmek istemiyor, evden tekrar kaçıyor o zaman" dedi.

Fakirlikten huzursuz oldukları için eşiyle yaşadığı kavgalardan kızın bunaldığını ifade eden Hüseyin A., "Biz fakirlikten huzursuzuz. Ben eşimle tartışma itişme kakışma derken çocuk huzursuz oluyor. Düzgün evimiz, işimiz, maaşımız olsa bu çocukta sıkılmayacak. Bunu yapamayınca eşimle birbirimizi yiyoruz. Bu çocukta o gün bunalımdan kendini dışarı atmış. Onlar oğlunu düşünüyor bende kızımı düşünüyorum. Okumak istemiyor çocuk, atmışlar elbisesini, önlüğü yok, çantasını kitaplarını atmışlar nereye attıysalar, zorla tecavüz etmiş çocuk" diye konuştu.

Anne Zeliha A.Da, kızının okumasını istediğini belirtti. Nimet İlköğretim Okulu idarecileri de, H.A'nın evine gelerek tekrar okula dönmesi konusunda ikna etmeye çalıştılar.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 10:43:44
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 11:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?