20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tecavüze uğrayan nine öldü

Adana'da pencereyi keserek girdiği evde yaşlı kadının küpelerini boğazına bıçak dayayarak zorla aldıktan sonra tecavüz ettiği iddia edilen ve yaşlı kadının 3 ay önce kahrından ölmesine neden olduğu ileri sürülen sanık hakkında cumhuriyet savcısı 36 yıl hapis cezası istedi.

Geçen yıl girdiği evde yalnız yaşayan 97 yaşındaki A. U.'nun boğazına bıçak dayayarak zorla küpelerini alıp, tecavüz ettiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Mehmet Fatih A. (20) hakkında 'nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme' suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mehmet Fatih A, görülen davada suçlamayı kabul etmeyip, en yakın arkadaşının kendisine iftira attığını öne sürerek, "Şimdi cezaevinde bulunan en yakın arkadaşım, kendisine ait uyuşturucuyu satmadığım için bana iftira attı. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Geçen duruşmaya yürüme güçlüğü çektiği için tekerlekli sandalyede torunlarının yardımıyla getirilen A. U., hakimin "Bu kişi miydi?" diye sorması üzerine "Buydu. Bu yaştan sonra namusumu kirletti" diyerek sanığın yüzüne doğru tükürmüştü. Kulakları ağır işiten yaşlı kadın ifadesinde, "Saat 02.00 sıralarıydı. Ben tespih çekiyordum. Baktığımda başucumda gördüm. 'Ben hırsızım. Para ver para' dedi. Ben, param olmadığını söyleyince bıçağı boğazıma dayadı. 'Seni öldürürüm' dedi. Kulağımdaki küpeleri çıkarıp aldı. Üzerimdeki elbiseleri parçaladı. Sonra da tecavüz etti" diye konuşmuştu.

Uğradığı cinsel saldırıdan dolayı Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden ruh sağlının bozulduğuna dair rapor verilen A. U.'yu, mahkeme heyeti ruh ve beden sağlının bozulup bozulmadığı konusunda bir kez daha araştırma yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etmişti. Ancak A. U. 3 ay önce rapor aldırılamadan kalp yetmezliğinden öldü. Yargılamada sona gelinince mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Mütalaada, sanık Mehmet Fatih A. hakkında yağma suçundan 15 yıl, cinsel saldırı suçundan 18 yıl ve mala zarar verme suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezası istendi. Sanık Mehmet Fatih A. savcının mütalaasını kabul etmediğini belirterek, "Benim suçlamalarla bir ilgim yok. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

A. U.'nun avukatı Abidin Kaleağası ise, "Merhum müvekkilim cinsel saldırıya uğradığı için tüm dünya ile irtibatını kesmiş, akrabaları ile dahi olaydan sonra görüşmeyerek adeta kahrından ölmüştür. Bu nedenle sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sanık avukatı Mehmet Savrun da, mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatına savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi. Olay, Demetevler Mahallesi'nde 6 Ekim 2010'da meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Fatih A. (20), yalnız yaşayan 97 yaşındaki A. U.'nun evine girdi. Pencere demirlerini keserek girdiği odada çalacak eşya arayan zanlı, bir şey bulamayınca yatağında tespih çekerek ibadet eden Ulu'nun yanına gidip para istedi.

Olumsuz yanıt alan Mehmet Fatih A., kulağındaki altın küpeleri istedi. A. U.'nun karşı koyması üzerine mutfağa gidip, aldığı bıçakla yaşlı kadını tehdit eden Mehmet Fatih A. küpeleri çıkartıp aldı. Daha sonra da yaşlı kadının ağzını kapatarak tecavüz etti. Zanlı, 4 ay sonra Pozantı ilçesinde karıştığı bir hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma sırasında yakalandı. Parmak izi karşılaştırmasında Ayşe Ulu'nun evindeki parmak izleri ile uyuşması üzerine zanlı tutuklandı. Ayrıca, A. U.'nun üzerinde bulunan meni lekesi ile DNA'sının da uyuştuğu belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 15:45:05
Güncelleme :21 Aralık 2011 Çarşamba 15:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YABANCI IP: 81.212.100.xxx Tarih : 21.12.2011 17:23:15

bunu yapan  zanlıyı birde avukatmı savunacak,