18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tek taş kapış kapış gidiyor...

E-ticaret sektöründe mücevherle ilgili bir açık gören Sevgi Soysal, geçen yıl aralıkta kurduğu 'Hazinem.com' ile pırlantadan altına, gümüşten renkli değerli taşlara takı satışı gerçekleştiriyor.

Türkiye’de şu anda 38 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bunlardan 9 milyonu internet sitelerine üye, 3 milyonu ise internetten alışveriş yapıyor. Bu rakamlar her geçen gün hızla artarken e-ticaret sitelerinin sayısı da hızla çoğalıyor.

Aralık 2011’de Sevgi Soysal tarafından kurulan Hazinem.com da 'Pırlanta almak kolay olmalı' fikri üzerine inşa edilen bir e-ticaret sitesi...

Sitenin kurucusu olan Soysal ise uzun yıllar teknoloji ve mücevher sektöründe yöneticilik yapan bir isim... Birikimlerini işin her iki yönünü de kullanacağı yeni bir girişimde birleştirmek istediğini söyleyen Soysal, "Hazinem.com kurulduğu günden bu yana kendi atölyelerinde, gemeloglar tarafından seçilen yüksek kaliteli pırlantalar kullanılarak en yeni tekniklerle üretim gerçekleştiriyor" dedi.
Hazinem.com’da pırlantalı yüzükler, kolyeler, küpeler, bilezikler ve alyansların satışa sunulduğunu belirten Soysal, "Sitemizde her bütçeye uygun fiyatla ürün bulmak mümkün" diye konuştu.

‘Yatırımcı desteği’
E-ticaret sektöründe mücevherle ilgili bir açık olduğunu ve Hazinem.com’un bu boşluğu tam zamanında doldurduğunu söyleyen Sevgi Soysal, bu açığın yatırımcıların dikkatini çektiği görüşünde. "Ailem uzun yıllar mücevher üretimiyle uğraşıyor, montür üretimi gerçekleştiriyor" diyen Sevgi Soysal, "Aile işi mücevher üzerine olunca tasarım tarafında kuvvetli bir altyapıya sahip olduk.
Site bu sayede daha hızlı büyüdü ve yatırımcı desteği aldı" dedi.

Siteye 212 Capital Partners’ın ortak olduğunu kaydeden Soysal, şöyle devam etti: "Amaç cirosal olarak büyümek. Şu anda aylık 145 bin dolar ciro yapıyoruz. Hedefimiz bunu 400 bin dolara çıkarmak."

Mayıs ayında lansmanını yaptıkları sitenin aylık 360 bin ziyaretçiye ulaştığını kaydeden Soysal, "Dünyada kişi başı sepet ortalaması standartı 120 dolarken Hazinem.com’un ortalaması 400 TL civarında. Bin TL'ye de 9 bin TL'ye de ürün satıyoruz" diye konuştu.

Üretimi ve tasarımı kendileri yaptıkları için fiyat avantajı sağladıklarını ifade eden Soysal, "Operasyonel maliyetylerimiz yok. Bu da fiyat avantajı yaratıyor" dedi.

‘En çok tek taş satışı yapıyoruz’
Sitenin pırlantalı ürünler öncelikli olmak üzere altın ve gümüşten, renkli değerli taşlara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu belirten Soysal, şu bilgileri verdi: "Mevsim itibariyle, düğün sezonu olduğu için en çok tektaş ve alyanslar satılıyor. Bunu düğün setleri takip ediyor. Hazinem.com tasarım ekibi tarafından oluşturulan özel tasarım kolye, yüzük, küpe ve bileziklerin yanı sıra sezonun modası olan diğer ürünler de oldukça talep görüyor."

Garanti sertifikası
Hazinem.com’da her mücevher için özel garanti sertifikasının hazırlandığını söyleyen Soysal, "Tüm ürünler için ücretsiz kargo ve bir yıl boyunca ücretsiz tamir ve bakım hizmeti sunuyoruz. İstanbul'da aynı gün içinde teslimat yapabiliyoruz. Sipariş saat 17.00’ye kadar verilirse 2 saat sonra ürünü ulaştırıyoruz. Eğer özel tasarımlı bir ürünse teslimat maksimum 3 gün sürüyor.

Kişiye özel üretim, iki saat sonra teslimat
Hazinem.com'un, aynı alanda faaliyet gösteren e-ticaret sitelerinden ayıran önemli farklılıklara sahip olduğunu ifade eden Sevgi Soysal, şöyle devam etti: "Firmaların bir grubu sadece e-ticaret kanalıyla satış yapıyor. Bu grup kendi üretimini ve tasarımını yapıp satmak yerine dışarıda yaptırıp internet üzerinden satış yapıyor. Bu gruptan ayrılınan nokta tasarım konusundaki deneyimimiz ve dolayısıyla ürün çeşitliliği. Diğer grup ise mağazası olup aynı zamanda online satış yapanlar. Hazinem.com’un bu grupla arasındaki fark ise mağazacılık giderlerinin olmaması ve bu sebepla çok daha avantajlı fiyatlar sunabiliyor olması."

Soysal ayrıca, sitede kişiye özel takıların da satışa sunulduğunu belirtti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2012 Cumartesi 13:29:01
Güncelleme :28 Temmuz 2012 Cumartesi 14:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?