19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Tekbir getirerek kafa kesenler!

Askeri bir üsse saldırı düzenleyerek 4 kişinin ölümüne neden olan intihar bombacısı Türk çıktı.

Afganistan’ın doğusundaki Paktia eyaletinde pazartesi günü askeri bir üsse intihar saldırısı düzenleyerek 2 NATO askeriyle 2 sivilin ölümüne neden olan Türk vatandaşı Cüneyt Çiftçi’nin yukarıda görülen fotoğrafı dün İslami Cihad Birliği’nin internet sitesinde yayınlandı.

Radikal web sitelerini izleyen SITE adlı istihbarat kuruluşuna göre, grubun adına dün yayınlanan bildiride ise ikamet ettiği Almanya’dan gelen ve Saad Ebu Furkan olarak anılan Çiftçi’nin bu ayın 3’ünde Sabari Ulus Vadisi’ndeki askeri üsse 4.5 ton patlayıcı yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında en az 60 Amerikan askeri ile 70 kadar Afgan askerinin öldüğü öne sürüldü.

Açıklamada, Çiftçi’nin eyleminin ocak ayının sonunda terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in Afganistan’daki sağ kolu Libyalı Ebu Leys El Libbi’nin ve diğer militanların öldürülmesinin intikamını almak için gerçekleştirildiği belirtildi.

Afganistan’ın doğusunda pazartesi günü düzenlenen ve Taliban tarafından üstlenilen intihar saldırısında 2 NATO askeriyle 2 Afgan sivil ölmüş, 15’i NATO askeri 20 kişi de yaralanmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 13:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fikret IP: 85.100.149.xxx Tarih : 7.03.2008 14:53:28

Hasan Sabbah ın fedailerine benziyor bunlar.Uyuşturucu etkisinde cennet için gözünü kırpmadan ana,baba,kardeş demez katleder bu rezil yaratıklar.